Echipa orădeană de fotbal, care în viitorul sezon competițional va evolua, după 8 ani, la nivelul Ligii a II-a, a obținut cel de-al doilea succes din partidele de verificare disputate în această vară. La finele unei partide în care antrenorul Gustavo Aragolaza constata că mai e mult de muncă, roș-albaștrii au reușit să se impună la limită, scor 2-1, după ce la pauză tabela de marcaj indica egalitate, 1-1.

Echipa timișană, care a evitat retrogradarea în Liga a III-a la finele sezonului trecut, venea la Oradea după o perioadă de cantonament și un alt joc amical disputat cu doar o zi înaintea în compania echipei Olimpia Satu Mare (Liga 3). Dacă acea partidă a fost câștigată 4-3 de către formația din Dumbrăvița, de această dată orădenii au reușit să se impună la limită la capătul unui meci în care au controlat mai mult jocul dar oaspeții au avut ocaziile mai numeroase. Una peste alta este o victorie de moral pe fondul căreia se poate construi în vederea debutului de campionat care va avea loc la data de 3 august.

Ioan Hora a marcat din nou

Scorul a fost deschis de către formația oaspete care a marcat prin bihoreanul Nicu Modan, în minutul 13. Acesta a finalizat în poarta apărată de argentinianul Accinelli după o pasă lungă primită de pe linia de fund a echipei sale (0-1). Tot Dumbrăvița a fost aproape să marcheze din nou dar portarul bihorenilor a reușit să salveze din poziție de unu la unu cu Sima. Egalarea a survenit în minutul 31 atunci când Ioan Hora, fostul golgheter al României, a înscris dintr-o lovitură liberă de undeva de pe linia de 16 metri a careului advers. Inițial arbitrul de centru dictase lovitură de pedeapsă dar după o consulatre cu arbitrul de margine și-a schimbat decizia mutând lovitura liberă în exteriorul careului. Mingea șutată de Hora a fost deviată de zid și a pătruns în poarta apărată de Mikloș (1-1). În minutul 38, roș-albaștrii puteau trece în avantaj dar Andrei Moga l-a evidențiat pe Mikloș care a respins miraculos șutul venit de la vreo 8 merti de poarta sa.

Columbian interesant aflat în probe

Cum a fost vorba despre o partidă de verificare, tehnicianul gazdelor a efectuat câteva modificări la pauză. Printre cei introduși în teren a fost și Ober Yesid (21 de ani), un mijlocaș columbian aflat în probe, care a arătat destule calități. În acest context partea secundă a fost mai încinsă decât prima. Orădenii au avut mai mult posesia, dar vizitatorii și-au trecut în cont mai multe situații de a marca. Cu toate acestea singurii care au înscris au fost roș-albaștrii, în minutul 85, prin Răzvan Gunie. Acesta a finalizat cu capul, din 8 metri, o centrarea venită de la columbianul Ober Yesid (2-1).

La doar 40% din potențial

Așadar FC Bihor câștigă 2-1 duelul cu CSC Dumbrăvița dar situația din teren a arătat că încă mai este mult de lucrat la formația roș-albastră. Succesul a venit ca urmare a plusului de experiență al bihorenilor și pe fondul oboselii formației adverse care venea după un cantonament și o altă partidă de verificare disputată cu doar o zi în urmă. „Se vede munca pe care o depunem. I-am văzut pe băieți așa cum mă așteptam. Jucătorii au potențial, eu trebuie să fiu inteligent și priceput pentru a alcătui echipa de start în 3 august. Ne mai lipsesc mult, undeva la 60 la sută. Sunt mândru de băieți, dar trebuie să jucăm mai mult ca o echipă. E frumos să câștigi și nu e niciodată ușor. Victoria ne dă posibilitatea să muncim și mai mult la aspectele care nu ne-au ieșit în acest joc”, a declarat Gustavo Aragolaza, antrenorul roș-albaștrilor.

Miercuri, de la 18.30, următorul amical

Până la debutul în noul sezon competițional, FC Bihor va mai disputa două amicale, ambele pe propriul teren. Primul va avea loc miercuri, de la ora 18.30, în compania echipei Bihorul Beiuș (Liga 4) și cel de-al doilea sâmbătă, de la ora 18.00, cu SCM Zalău (Liga 3).

FC Bihor: R. Accinelli – C. Jurj (46 S. Cucu), D. Giafer (46 L. Pizzi), Al. Băican, I. Ban (75 L. Ioviță) – R. Farcaș (60 V. Calugher) – I. Filip (46 R. Gunie), D. Sala (46 Ober Yesid) – A. Moga (46 A. Nica) – A. Stahl (46 Sg. Jurj), I. Hora (46 L. Tincău). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Scutaru, Zurbagiu, Apro, Vasluian, Adam, Burdeț, Salhi, Sima, Modan, L. Bodri. După minutul 62 au mai intrat: Trifon – Morariu, Ristin, Martinov, Sofran și Olaru. Antrenor: Cosmin Stan