În fața a aproximativ 2.000 de spectatori, FC Bihor a început în forță faza play-off a Ligii a III-a, învingând cu 4-1(1-0) Phoenix Buziaș, echipă care mai pierduse doar la Oradea în această ediție de campionat.

 

Staff-ul tehnic al roș-albaștrilor au avut înaintea jocului unele temeri legate de potențialul adversarului, spulberate, însă, pe teren de jucători, care au practicat un joc ofensiv, eficient și spectaculos. Încă din start, orădenii s-au arătat decişi să puncteze. Trecuseră opt minute până când Gîdea a executat o lovitură liberă din poziţie laterală, Gagy a recentrat și Alex Băican a înscris cu capul la vinclu (1-0). FC Bihor a continuat să atace în faţa unui adversar preocupat doar de defensivă. Chitaş (12 și 14), Băican (35), A. Moga (41)  l-au evidenţiat pe portarul advers, astfel că la pauză gazdele au intrat doar cu avantaj minim.

Partea secundă a avut aceeaşi desfăşurare, dar cu formaţia orădeană mult mai eficientă. Revenit în echipă după o accidentare, Florin Chitaş (58) şi-a încununat prestaţia reuuşită cu un şut de la 16 metri, la vinclu, la care Flonta nu a mai avut reacţie (2-0). Răzvan Gunie (67) a parafat o diferenţă mai aproape de realitatea din teren (3-0), cu un şut pe jos din interiorul careului, pentru ca  golgheterul Sergiu Jurj (70) să majoreze avantajul după o cursă de 50 de metri din propriul teren în care a driblat şi portarul (4-0).  Până la final, Phoenix a avut satisfacţia marcării unui gol de către Bobocea (87), după o fază în care asistentul a semnalizat ofsaid, dar arbitrul de centru a validat reuşita oaspeţilor (4-1). „O partidă reușită din toate punctele de vedere. Am controlat jocul atât în prima repriză, cât și în a doua, când ne-am și desprins. Am marcat goluri frumoase și din fază fixă și din acțiune, iar jocul ne dă speranțe, creștem de la meci la meci. Trebuie să rămânem concentrați, să ne pregătim în continuare cu seriozitate și sperăm să o ținem tot așa. Ne simțim bine cu un astfel de public, care ne susține meci de meci. Contează foarte mult pentru noi și încercăm de fiecare dată să le aducem bucurii și satisfacții suporterilor prin ceea ce facem pe teren. Urmează jocul cu Poli, dar ne motivează astfel de meciuri. Vrem să câștigăm și să ne distanțăm pentru a avea liniștea să construim în continuare”, a comentat antrenorul principal Florin Farcaș. 

Moral excelent pentru orădeni înaintea derby-ului de sâmbătă cu Poli Timişoara, programat sâmbătă 6 aprilie, de la ora 17.00, pe Stadionul Iuliu Bodola.

În celălalt joc din prima etapă a play-off-ului, Poli a învins chinuit, 2-1, pe CSC Peciu Nou, golul victoriei fiind reuşit de Cristian Bocșan (90+3 – 11 m) , după ce până atunci marcaseră Robert Curescu (38), respectiv Denis Bud (34)

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj (71 Sg. Bactăr), Cs. Preklet (71 B. Vasile), Al. Băican, K. Gagyi – R. Farcaş – Ad. Gîdea (71 M. Hosu), R. Gunie, A. Moga, Fl. Chitaș (78 R. Săutiuț) – Sg. Jurj (71 L. Tincău). Antrenor: Florin Farcaş

Phoenix: D. Flonta – Al. Nagy (68 D. Janu), M. Sturzu, Cr. Mitre (78 O. Pefoura), Sg. Românu, B. Fertu, A. Chistrugă (68 R. Velcan), Cr. Grancea, P. Nicolescu, A. Mada, D. Savu (78 R. Bobocea). Antrenor: Cosmin Petruescu

Arbitri: Andrei Vladimir Nagy (Măhăceni) – la centru; Ovidiu Ionuț Sabou și Cristian Antonio Mesaroș (ambii din Cluj-Napoca) - asistenți.

Observatori FRF: Vasile Rad și Emil Arsa (ambii din Arad).

Clasament play-off Seria 8

1. FC Bihor Oradea                   19      15        4          0          55-13   49

2. Politehnica Timișoara            19        13        3          3          42-15   42

-------------------------------------------------------------------------------------------

3. CSC Peciu Nou                    19        11        3          5          38-22   36

4. Phoenix Buziaş                    19        9          5          5          36-30   32

Etapa viitoare (sâmbătă, 6 aprilie, ora 17):

FC Bihor Oradea - Politehnica Timişoara

Phoenix Buziaş - CSC Peciu Nou.