FC Universitatea Oradea – CSO Ștei 6-2 (0-1) - Au persistat greșelile individuale
Stadion: Universitate
Spectatori: 47
Marcatori: Mark Bone 51, Cătălin Galea 58, 87, Mihai Șandra 61, 62, Deniss Baior 88/ Mario Junc 13, Denis Dardai (autogol) 63
Cartonașe galbene: Bone, Baior, Cioflan / Grosu, G. Bogdan.
FC Universitatea: Săvescu – Jurcă, Sebeșan, Dardai, Cioflan, Bone, Baior (89 Hreniuk), Galea (89 Szulczer), Sfârlea, Șandra (75 Haidu), Bulz (87 Grosos).
Antrenori: Codruț Bulz și Mihai Șandra.
CSO: Negrea – Gheban (88 Vuluga), Bila, Chiș, Gruie, Clepcea (75 Briciu), L. Junc, G. Bogdan, Grosu (75 Vulciu), M. Junc, Ban (62 Oncică).
Antrenori: Voicu Popa și Sandu Balaj.
Arbitri: Cristian Bologan, la centru – Daniel Leuca și Florian Toia, asistenți.
Observator AJF: Stelian Dem.
Unul dintre meciurile considerate echilibrate ale etapei a 9-a, din Liga a IV-a, s-a disputat pe stadionul Universitatea din Oradea iar acest statut a fost confirmat pe alocuri, însă „abundența” de greșeli individuale a făcut ca scorul să devină unul neverosimil.
Rivalitatea sportivă dintre cele două echipe a fost și de această dată confirmată din plin, iar dacă în prima parte șteienii au condus pe tabela de marcaj, acesta fost rodul unui joc foarte bine gândit de cei doi tehnicieni, Voicu Popa și Sandu Balaj, și pus în practică de elevii lor, în timp ce în partea secundă câteva greșeli consecutive a făcut ca totul să se „prăbușească”, iar diferența, la final, să nu fie una în concordanță cu realitatea din teren. Da, într-adevăr, victoria „studenților” a fost una pe deplin meritată, însă scorul a fost unul prea aspru. Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru oaspeți, care, în urma unor cornere succesive, au reușit deschiderea scorului, 0-1, prin „vulpoiul” Mario Junc (13) care a speculat lipsa de marcaj a defensivei gazdă. Orădenii au încercat să revină în joc dar Sfârlea (19) nu a găsit cadrul porții, în timp ce lovitura de cap a lui Bulz (29) a fost respinsă de Negrea. M. Junc (33), putea mări diferența însă mingea a „prins” plasa laterală, iar la cealaltă poartă, șutul lui Sfărlea (43) s-a „strecurat” pe lângă bară. Partea a doua a debutat cu o cursă splendidă a lui M. Junc (47) pe partea dreaptă însă șutul, din unghi închis, a trecut alături. Mark Bone (58) a restabilit egalitatea, 1-1, cu un adevărat eurogol de la 25 metri, când mingea a „mușcat” din bara transversală poposind în plasă. O greșeală monumentală a portarului Negrea a fost speculată de ex-șteianul Cătălin Galea (58) care și-a adus echipa în avantaj, 2-1. Golul a turnat „plumb” în ghetele șteienilor, iar linia defensivă a clacat din nou, fapt ce a dus la două goluri reușite de Mihai Șandra (61, 62), scorul luând proporții, 4-1, însă, imediat, în urma unui corner, șteienii să „înscrie”, 4-2, dar prin autogolul lui Denis Dardai (63), care a deviat mingea în propria poartă. Poate că alta ar fi fost soarta partidei dacă lovitura liberă executată de A. Grosu (69) nu ar fi trecut milimetric peste bara transversală. Pe final de meci, alte două greșeli în apărarea oaspeților au fost speculate de Cătălin Galea (87) și Deniss Baior (88), care a u fixat scorul final, 6-2. Prezent la meci, prof. univ, dr. Alexandru Ilieș, decanul Facultății de Geografie, Turism și Sport, a ținut, la pauză, un discurs motivațional echipei, fapt ce a prins „viață” în partea a doua, dacă luăm în calcul răsturnarea situației din teren. Printre puținii spectatori prezenți în tribunele stadionului orădean s-au regăsit și câțiva șteieni, dar am remarcat și pe fostul internațional Alexandru Boc, mare fan al echipei de la poalele Munților Apuseni, precum și pe profesorul de educație fizică, acum pensionar, Vasile Hârcă, mulți ani predând la Ștei, acum stabilit în Oradea, fiind un bunic model, domnia sa absolvind facultatea orădeană. Încă o dată putem afirma, fără teama de a greși, că sportul are nenumărate „drumuri” care se unesc în timp pe diferite arene, iar prietenia rămâne, de obicei, una veșnică.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.