CSM CSU Oradea speră și mai mult la un deznodământ favorabil în finala Ligii Naționale de baschet masculin, după ce a adminstrat primul eșec stagional pe plan intern campioanei U BT Cluj. În fața a aproximativ 4500 de spectatori entuziaști, echipa orădeană și-a valorificat avantajul terenului propriu, 94-92 (30-20, 19-21, 20-22, 25-29), reducând diferența (1-2) la general.

„Totul are sens cu publicul alături”

Impulsionați de public, orădenii s-au aflat mereu la conducere, având din start un avans consistent, însă adversarul nu s-a împăcat niciun moment cu spectrul eșecului, astfel că soarta meciului a stat în cumpănă până în ultimele secunde. ”Mă bucur că sala a fost aproape plină. Totul are sens când este public în sală. Este îmbucurător că ne ridicăm la nivelul ridicat de Cluj cu spectatorii în sală.  A fost o încleștare tipică finalei, în care ambele echipe au dat tot ce au putut din toate punctele de vedere. Azi (n.r. sâmbătă) am câștigat noi. În acest meci am fost mai buni după părerea mea, dar asta nu-ți garantează victoria. De altfel s-a și văzut că era s-o scăpăm printre degete. Consider că merităm această victorie”, a comentat Cristian Achim, antrenorul principal al CSM Oradea.

Recuperările, cheia victoriei

Dincolo de atitudine, echipa orădeană a excelat la recuperare în fața unui oponent redutabil la acest capitol. „Am câștigat din nou duelul recuperărilor. Contra Clujului este foarte greu de făcut acest lucru. Recuperările au fost o mare parte a victoriei. În timpul meciului, sincer să fiu, n-am văzut lucrurile chiar așa, dar am fost puțin mai preciși la aruncările de trei puncte. Clujul ne-a provocat foarte multe mingi pierdute. Sunt 14 mingi pierdute, dintre care două-trei acolo pe final și această luptă a lor, această capacitate fizică, potența asta fizică de care dau dovadă pe tot parcursul sezonului, tot timpul le aduce succes. Așa au câștigat și în Europa multe meciuri”, consideră Cristian Achim.

CSM CSU Oradea: K. Richard 27 (3×3), Tarolis 20 (1×3), Gaddy Jr. 8 (2×3), T. Gheorghe, Freeman 5, Gotcher 2, Arledge 8, Pearson 9 (1×3), Nicolescu 7 (1×3), Baciu 8. Nu au jucat: Năstruț, Schmidt. Antrenor: Cristian Achim.

U BT Cluj-Napoca: Mejeris 6, D. Lăpuște, Seeley Jr. 19 (2×3), Stipanovic 7, Cățe 13, Măciucă 2, Eddie 5 (1×3), Jones 23 (4×3), P. Richard 12 (2×3), Mokoka 5. Nu au evoluat: Fântână, E. Roschnafsky. Antrenor: Mihai Silvășan.

Arbitri: Ciprian Stoica, Alin Faur, Laurențiu Grigoraș. Comisar FR Baschet: Radu Bucerzan

Descalificări pentru 5 faulturi personale: Arledge / –.

 

A patra luptă în această seară!

CSM CSU Oradea are șansa să egaleze scorul general în această seară de la ora 19.00, tot la Oradea Arena, într-un duel care se anunță și mai încins decât cel de sâmbătă seara. „Îmi doresc din tot sufletul să avem aceeași implicare și potență fizică, pentru că poți să ai implicare, dar să nu mai poți din punct de vedere fizic. Îmi doresc foarte tare să putem să ne batem fizic, pentru că aici se duce foarte mare parte din luptă.”

Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport. Ultimul act se dispută după sistemul cel mai bun din șapte jocuri. Indiferent de rezultatul de azi, urmează meciul 5, în cursul serii de joi, 23 mai, la Cluj-Napoca. Dacă va fi necesar, jocul 6 se va desfășura duminică 26 mai, la Oradea Arena, iar eventualul meci 7 ar avea loc miercuri 29 mai, la BT Arena.