"Gala Sportului Bihorean" şi-a desemnat laureaţii - Larisa Florian, numărul 1 şi în 2016
Sportivi cu rezultate meritorii, antrenori, conducători de cluburi şi instituţii cu profil sportiv, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi politic au fost invitaţi de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST Bihor) la tradiţionala Gală a Sportului Bihorean.
Instituţia condusă de Petruţ Drăgan a răsplătit competitorii de la sporturile olimpice şi neolimpice precum şi de la jocurile sportive. Sportiva anului a fost desemnată şi de această dată judoka Larisa Florian (CSM Oradea Liberty, antrenor Fleisz Aurelian), vicecampioană europeană la tineret, câştigătoare a etapei de Cupă Europeană de la Bratislava la categoria 52 kg, campioană naţională la seniori şi tineret şi ocupantă a locului 3 cu echipa la CN rezervat seniorilor.
Pe locul 2 a fost plasat atletul Laviniu Chiş (LPS CSM Oradea, antrenor Olah Robert), iar a treia poziție în topul disciplinelor olimpice a fost judoka Lorena Podeleczki (CSM Oradea, antrenor Fleisz Aurelian). Laureate la această secţiune au fost Eliza Molnar (tir sportiv - CSU Oradea, antrenoare Adriana Floruţa), Francesca Pop (tir sportiv - CSU Oradea, antrenor Vasile Leţ) şi Bianca Benea (scrimă - CSM Oradea, antrenor Nicolae Ille).
Cătălin Topai, primul la "neolimpici"
În clasamentul sporturilor neolimpice pe primul loc în acest an s-a situat Cătălin Topai (taekwondo-ITF), de la CS Tae-Kyon Oradea (antrenor Alexandru Sas). În acest an, Cătălin a devenit campion naţional la luptă individual seniori (categoria 78 kg), vicecampion naţional la tehnici speciale individual seniori, vicecampion european la tehnici speciale pe echipe seniori masculin, la Tampere, în Finlanda, unde a ocupat şi un loc III la tehnici speciale individual seniori. Poziţia a doua a revenit lui Raul Tudorică (karate tradiţional), de la CS UAMT U AGORA Oradea, iar a treia lui Marius Ilaş (karate kyokushin) de la CSU Oradea (antrenor Harris Wallmen). Pe lista laureaţilor la această secţiune s-au aflat Vlad Andrei Găvruţa (taekwondo-ITF) de la CS Tae-Kyon (antrenor Alexandru Sas) şi Laurenţiu Ionuţ Avram (karate tradiţional) de la CS Todome Oradea (antrenor Mihai Turla).
Echipa de baschet masculin, cea mai bună
La jocuri sportive, cea mai bună echipă a fost declarată formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea (antrenori Cristian Achim - principal şi Milan Mitrovic - secund), campioană a României în premieră şi ocupantă a locului II la Cupa României. Pe locul II s-a situat echipa de polo CSM Digi Oradea (antrenor Kadar Kalman), vicecampioană naţională de seniori, câştigătoare a Cupei României şi participantă în grupele principale din Liga Campionilor. Pe poziţia a treia s-a regăsit tot o echipă de polo, cea de juniori I de la Crişul (antrenor Eugen Băjenaru), campioană naţională la această categorie de vârstă.
Premii speciale
Organizatorii au pregătit şi premii speciale, pentru tânăra baschetbalistă Orban Nicolett (CS CN Mihai Eminescu, antrenoare Suzana Onaca), componentă a lotului naţional, cu care a câştigat Cupa Balcanică şi a ocupat locul II la Campionatul European Divizia B, unde a fost şi nominalizată în cel mai bun "cinci" al Campionatului European U16, dar şi pentru Raul Cherecheş (karate shotokan - CS Shogunul Oradea, antrenor Ioan Vaida), care a cucerit două medalii de aur la probele de kumite individual cadeţi şi kumite individual U21 la Campionatul Mondial de Karate intercluburi versiunea open, din Italia.
Premii speciale au mai primit fostul judoka Alexandru Lungu, arbitrul internaţional de polo pe apă Adrian Alexandrescu, care a oficiat la Campionatul European de la Belgrad în semifinalele şi finala Ligii Campionilor de la Budapesta, a Ligii Mondiale din China (în sferturi, semifinale şi finală), precum şi la Jocurile Olimpice de la Rio şi arbitrul internaţional de fotbal Octavian Şovre, delegat constant în Liga I, la finala Cupei României, în Liga Europa şi Liga Campionilor, dar şi la Euro 2016, precum şi la Jocurile Olimpice de la Rio.
Şapte asociaţii judeţene (fotbal - preşedinte Valer Vancea; handbal - Pavel Mercea; atletism - Virgil Preda; baschet - Suzana Onaca; Culturism - Papic Iosif; karate tradiţional - Alina Popa; tir cu arcul - Mircea Stroe) au fost evidenţiate pentru colaborarea avută cu DJST Bihor în organizarea competiţiilor sportive.
Un premiu pentru întreaga activitate i-a fost acordat lui Szász László, pentru implicarea, din anul 1973, în handbalul bihorean, în calitate de antrenor şi secretar al Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor. În memoria celui care a fost Szanto Sandor, jurnalist la Bihari Naplo, i-a fost atribuit un premiu post-mortem.
Au mai fost premiaţi şi sponsorii pentru sprijinul acordat sportului în acest an (Gavella, Decathlon, Bellotto, Selgros, Vandana şi RDS&RCS), precum și alţi colaboratori.
Pata de culoare a galei a fost grupul vocal "Corinteii" de la Liceul de Artă, condus de prof. Aurica Bonţu, care a încântat asistenţa prin colindele interpretate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.