CSM Oradea a bifat transferul cu numărul șase în această vară. Ultrimul venit este Sayeed Al Kabir Pridgett, în vârstă de 26 ani, înalt de 1.96 metri, născut în SUA și posesor al pașaportului cambodgian. Jucător de pozițiile 2-1, care a activat la Rapid București sezonul trecut, Pridgett  a semnat un contract pe un an competițional.

La Rapid București, Pridgett a fost cel mai bun marcator al Ligii Naționale dintre echipele din TOP 10, cu o medie de 19.2 puncte marcate pe meci, în 33 de jocuri.

Născut în Oakland, California, pe data de 22 Mai 1998, Sayeed a jucat baschet la nivel de liceu pentru El Cerrito în California. Ulterior, între 2016 și 2020, Pridgett a evoluat patru sezoane pentru Montana, în NCAA. A jucat 131 meciuri, cu 77 titularizări în liga nord-americană universitară cu medii de 12.8 puncte, 5.0 recuperări, 2.2 pase decisive și 1.1 intercepții în 27.0 minute pe meci, având un procentaj de 53% la aruncările din acțiune, respectiv 67% la linia de pedeapsă.

Cariera profesionistă şi-a început-o în anul 2020 la Ionikos Kinaias, în primul eșalon al Greciei. Apoi, în vara anului 2021 a semnat cu Birmingham Squadron, în Marea Britanie, iar după doar câteva săptămâni s-a transferat la Apollon Limassol, în Cipru. Pridgett a revenit în Grecia, acolo unde în sezonul competițional 2022/23 a jucat pentru Karditsa, formație nou promovată în prima ligă.

Din vara anului 2023 s-a alăturat celor de la Rapid București, unde a avut medii statistice de 22.7 puncte, 6.0 pase decisive și 5.3 recuperări în trei apariții din FIBA Europe Cup, calificându-se în  finala Cupei României după o prestaţie foarte bună în semifinala cu CSM Oradea.  

“De altfel, pe lângă capacitatea de a marca cu generozitate, atât prin pătrundere către coș, cât și cu aruncări de la distanță și semidistanță, Pridgett este un redutabil pasator, având calități de creator. Totodată, prezența sa defensivă este remarcabilă, fiind un jucător preocupat de ambele faze ale jocului. De altfel, foști antrenori, dar și foști colegi de echipă l-au descris pe Sayeed drept un jucător dedicat în totalitate jocului de baschet”, este descris jucătorul pe site-ul oficial al CSM Oradea.

Pridgett este al şaselea transfer perfectat de CSM U Oradea în pauza competiţională după Rolland Torok, Kalif Young, Paulius Petrilevicius, venit şi el de la Rapid (pozițiile 4-5), Brandon Brown și Travante Williams (pozițiile 1-2). Aceştia se adaugă jucătorilor care au încheiat stagiunea precedentă la echipa orădeană, Kris Richard, Donatas Tarolis, Luca Năstruț, Bobe Nicolescu, Raul Mureșan şi Marian Schmidt.

CSM CSU Oradea se va reuni mâine, de la ora 10.00, la baza sportivă a Universităţii Oradea.