Şase tenismene din România vor lua startul pe tabloul calificărilor de la Openul Australiei, acestea aflându-şi adversarele din primul tur. Printre pretendentele la un loc pe tabloul principal se numără şi şteianca Irina Bara (nr. 138 WTA).

 

În tentativa de a ajunge prima dată pe tabloul principal de simplu la Openul Australiei, Irina Bara o va întâlni astăzi în prima rundă a calificărilor pe Mariam Bolkvadze (176 WTA, 24 ani), din Georgia, al cărei clasament maxim în proba de simplu a fost locul 152 în urmă cu aproape doi ani. 

Cristina Dinu (256 WTA), jucătoare care a cucerit 6 titluri ITF anul trecut, se va duela cu Cristina Bucşa din Spania, ocupanta locului 161 WTA.

Mihaela Buzărnescu (122 WTA) va întâlni în primul tur pe Ysaline Bonaventure (235 WTA), în timp ce Alexandra Cadanțu Ignatik (208 WTA) se va confrunta cu nemțoaica Katharina Gerlach (228 WTA).

Gabriela Talabă Lee (218 WTA) o va avea adversară în primul tur al calificărilor pe Kamilla Rakhimova (120 WTA). În schimb, Irina Fetecău (211 WTA) va juca în compania Martinei Trevisan (112 WTA).

Pe tabloul principal se vor afla alte cinci jucătoare din România: Simona Halep, Sorana Cârstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse

Partidele de pe tabloul principal vor avea loc între 17-30 ianuarie. Pentru a accede între cele 132 de jucătoare, sportivele vor fi nevoite să treacă trei tururi de calificări.