Cu un sezon competiţional trecut oarecum sub aşteptări, mai cu seamă în ceea ce priveşte parcursul european, conducerea CSM Oradea caută să construiască o echipă de baschet masculin mai puternică decât în trecut. Prima mutare făcută în acest sens este transferul pivotului canadian Kalif Young, cel care vine în Bihor de la formaţia poloneză Anwil Wloclawek.

La finele unui sezon competiţional în care pivotul american Lennard Freeman mai degrabă a dezamăgit câtă vreme autohtonul Cătălin Baciu „i-a luat faţa” în numerase partide, conducerea CSM Oradea a decis că e absolut necesară o schimbare la acea poziţie. Cum Cătălin a dat curs ofertei pe care a primit-o de la CSM Constanţa, iar Freeman nu a confirmat aşteptările, bihorenii s-au orientat către Kalif Young, un jucător canadian de 27 de ani capabil să evolueze la poziţiile 5 şi 4. Bashctebalistul are 2.06 înălţime şi se află la primul său angajament în ţara noastră. „Jucător de mână stângă, ce evoluează la pozițiile 5-4, Kalif s-a născut în Ontario și a absolvit universitatea Providence în vara anului 2020, pentru a cărei echipă de baschet a bifat 132 apariții în patru sezoane. După absolvire a început activitatea profesionistă și a acumulat până în prezent o experiență de patru sezoane la acest nivel. De-a lungul timpului a jucat pentru Brampton și Scarborough (Canada), Bornova (Turcia), Czarni și Anwil (Polonia), respectiv Bayreuth (Germania). De notat că de la startul carierei sale profesioniste, Kalif Young joacă în cursul sezonului competițional la cluburi din Europa, iar pe parcursul verii evoluează în țara sa natală”, informează CSM Oradea.

 

Jucător de naţională

Kalif Young este jucător de naţională, acesta având 15 apariţii în puternica selecţionată a Canadei. De menţionat că acesta a activat şi la nivel juvenil pentru reprezentativa frunzei de arţar.

La nivel statistic, cifrele lui Kalif în ultimul sezon competiţional în care a evoluat pentru polonezii de la Anwil au arătat astfel:

- Polonia - 29 meciuri, 6.2 puncte (56% la aruncările din acțiune), 7.9 recuperări (3.2 ofensive), 1.7 pase decisive, 0.9 capace și 0.7 intercepții pentru 12.5 la eficiență în 25.2 minute pe apariție

- FIBA Europe Cup - 6 meciuri, 6.2 puncte, 6.5 recuperări (3.3 ofensive), 1.2 capace și 1.7 intercepții pentru 10.5 la eficiență în 22.0 minute pe meci.