Cu o medie de vârstă de sub 18 ani, CSU Rookies Oradea a pierdut categoric toate cele trei partide din cadrul turneului inaugural al Ligii Naționale de baschet feminin desfășurat la Satu Mare.

Repartizată în Grupa C alături de Baschet Arad, CSM Satu Mare și Universitatea Cluj-Napoca, CSU Rookies Oradea a debutat în noul sezon al competiției în compania titratei echipe din Arad. La capătul celor patru sferturi de joc, experiența și-a spus cuvântul, adversarele orădencelor, cu nouă titluri în palmares, câștigând cu 101-30 (27-8, 21-12, 23-5, 30-5). Ca și în ediția precedentă de campionat, formația antrenată de Veres Attila și Adriana Niculescu dă credit și în acest sezon tinereții. Cu o medie de vârstă de 17 ani și jumătate, CSU Rookies Oradea a avut în căpitanul echipei, Melania Kokovay, cea mai bună marcatoare – 11 puncte în 30 de minute și jumătate jucate.

În cea de-a doua rundă a grupei C, formația orădeană a întâlnit Universitatea Cluj-Napoca, o altă echipă puternică în acest sezon. Rezultatul a fost aproximativ același, clujencele impunându-se cu 108-29 (36-12, 25-8, 25-5, 22-4). De această dată, cea mai bună marcatoare a orădencelor a fost Diana Roșu, autoarea a 14 puncte. Un joc apreciat în condițiile date l-a avut și Maria Farago, cea care a reușit 7 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Pe lângă faptul că are un lot de jucătoare extrem de tinere, din păcate CSU Rookies nu a putut conta deloc pe rezerve care nu au reușit să înscrie nici măcar un punct.

În ultimul joc, bihorencele au contabilizat cel mai usturător eșec în fața gazdelor de la CSM Satu Mare, echipă care se gândește la titlu și care, pe propriul teren, și-a câtigat toate cele trei meciuri disputate în cadrul acestui turneu inaugural. Amfitrioanele s-au impus cu 111-19 (31-6, 30-7, 23-2, 27-4). Un asemenea scor nu lasă loc de comentarii... Singurele mențiuni sunt cele legate de Alexandra Mangra, autoarea a 6 puncte, și de căpitanul Melania Kokovay, cea care a înscris 5 puncte și a reușit 6 recuperări. Nici în acest joc, fetele venite de pe bancă n-au reușit să își ajute echipa cu niciun punct.

În urma acestor eșecuri usturătoare, CSU Rookies a preluat „lanterna roșie” a campionatului chiar dacă și KSE Târgu Secuiesc a suferit înfrângeri pe linie, dar a făcut-o la diferențe mai mici de scor. În fruntea ierarhiei după trei etape se află Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare și Phoenix Contsanța, toate trei cu victorii pe linie.

În continuare, vineri și sâmbătă, orădencele vor evolua în Capitală în compania echipelor Agronomia București și Rapid București, două formații care par a fi mai abordabile dar care totuși, la finele primelor turnee, și-au trecut în cont câte o victorie.