Nevoită să joace la o oră extrem de matinală (09.00), din cauza aglomerației de meciuri amicale, din această perioadă, pe terenurile sintetice, echipa de liga a III-a pregătită de către Ciprian Dianu a pierdut 2-5 (2-3) duelul cu formația bihoreană de liga a IV-a, Foresta Tileagd.

Cu câte o repriză disputate anterior în compania echipelor CAO Oradea (1-4) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (0-3), Luceafărul s-a aflat la primul test complet din această pauză competițională. Înfruntarea cu Foresta Tileagd nu a fost deloc reușită privind prin prisma rezultatului, dar destul de edificatoare în ceea ce privește potențialul anumitor jucători. Sub privirile fostului lor tehnician, Cristian Lupuț, luceferii n-au reușit aproape deloc să spargă grupul compact creat la mijlocul terenului de către antrenorul Forestei, Ovidiu Morna. Cu o serie de jucători experimentați, echipa din Tileagd a închis excelent spațiile și a atacat periculos poarta adversă în numeroase rânduri chiar dacă aveau în față o oponentă care activează într-un eșalon superior din fotbalul românesc. Înfrângerea într-un amical nu e deloc o tragedie chiar dacă s-a pierdut un meci în fața unei echipe care, teoretic, se anunța a fi mai slabă, dar reprezintă un semnal de alarmă pentru cuplul de tehnicieni Dianu - Novak care trebuie să îndrepte într-un timp cât mai scurt carențele din jocul echipei. Din păcate acest lucru nu va fi foarte simplu în condițiile în care deja este notoriu faptul că gruparea orădeană nu are o situație financiară tocmai bună, cea mai mare parte a lotului fiind formată din juniori sau tineri fotbaliști care și-au încheiat recent junioratul. Tocmai aspectul financiar a făcut ca „luceferii” să se desprată în această pauză de iarnă de Sorin Ban, ajuns chiar la Foresta Tileagd, și Carlos Covaciu, plecat la o echipă de liga a III-a din Ungaria.

5 goluri în prima repriză

Extrem de compactă, echipa din Tileagd a deschis scorul destul de repede, în minutul 8, atunci când la capătul unei acțiuni rapide pe partea stângă, Daina a centrat la colțul lung, pe linia careului de 6 metri, de unde Cl. Popa a finalizat simplu, cu latul, portarul Nergheș neavând nicio șansă. După doar 7 minute scorul s-a făcut 2-0 pentru Foresta după o nouă acțiune rapidă pe partea stângă a aceluiași Daina care l-a executat cu sânge rece pe portarul „luceferilor”. Orădenii au redus din diferență în minutul 28 atunci când Jurcuț a marcat din 6 metri finalizând o centrare perfectă venită de pe stânga, de la Balogh. Diferența s-a refăcut 4 minute mai târziu atunci când același excelent Daina a dus până în poartă o acțiune desfășurată în flacul stâng, acolo unde activează. De menționat că Nergheș ar fi putut face mai mult la această fază dar a ales să rămână în poartă ușurându-i astfel misiunea lui Daina. Până la pauză s-a mai înscris un gol, în minutul 40, atunci când același Jurcuț a direcționat balonul cu capul în plasă după o centrare venită de pe dreapta, de la Drăgan.

Sorin Ban a „răsucit cuțitul în rana” fostei echipe

Ciprian Dianu a efectuat trei schimbări la pauză și alte 7 pe parcursul reprizei secunde dar acestea nu au schimbat cu nimic soarta partidei. Mai mult, Foresta și-a securizat victoria cu alte două goluri marcate, culmea, de Sorn Ban, cel care în turul campionatului evolua tocmai în echipa „luceferilor”. Ambele goluri au fost execuții de jucător cu calitate. Primul, în minutul 52, a fost un șut superb de la aproximativ 22 de metri, ușor lateral-stânga, la colțul scurt, lovitură care a făcut inutil plonjonul nou-intratului Mudura. Al doilea gol, și totodată cel care a stabilit scorul final (2-5), l-a marcat în minutul 66 atunci când a scăpat singur pe stânga și l-a executat din nou la colțul scurt pe tânărul Mudura. Acestea au fost principalele momente ale unui amical în care Luceafărul nu a arătat bine, iar această stare de fapt ar trebui modificată cât mai urgent până la reluarea campionatului Seriei a 10-a din Liga a III-a. În continuare, orădenii mai au programate jocuri de amicale cu Minaur Baia Mare (10 februarie) şi Sportul Şimleu (13 şi 20 februarie).

Luceafărul Oradea: Nergheș - Drăgan, Ardelean, Laza, Pintilie, Goilean, Șt. Hogaș, T. Tamaș, M. Balogh, Gheban, Al. Jurcuț. Au mai intrat Mudura, Humadi, Șt. Meșter, Farcaș, Abagiu, Țârț, Lăsconi, Tomuț.

Antrenor: Ciprian Dianu.

Foresta Tileagd: Ruska - Fitero, Marc, Karacsany, Ungur, Filip, Ad. Popa, Cl. Popa, S. Ban, Daina, Al. Junc. Au mai intrat G. Luca - Naghi și S. Ciocan.

Antrenor: Ovidiu Morna.