Fără rivale în campionatul Ligii a IV-a pe care l-a încheiat neînvinsă, Luceafărul Oradea nu mai are adversar nici la barajul de promovare. Potaissa Turda, echipa cu care ar trebui să se dueleze într-o dublă manşă, pe 20 şi 27 iunie, a anunţat că este în imposibilitatea de a de prezenta la jocuri din cauza problemelor financiare.

Până în 15 iunie, formaţia turdeană trebuia să depună la AJF-ul la care este afiliată suma de 3.000 lei reprezentând cheltuieli pentru arbitri şi observatori. Nu a făcut acest lucru şi, conform regulamentului, nu va fi programată la jocurile de baraj, pe care le va pierde la masa verde, astfel că Luceafărul va promova direct în eşalonul trei.

Dacă echipa orădeană are pe lângă un lot valoros şi o stabilitate financiară de invidiat asigurată de Ioan Blidaru, turdenii au câştigat Liga a IV-a Cluj fără să primească vreun ban în retur. "Am jucat fără nici un leu în acest an. Trebuia să luăm niște prime de meci, modice, dar nu s-au dat nici alea. Am vrut să jucăm acest meci de baraj din onoare, pentru că ar fi fost o confruntare în care am fi dat totul și, chiar dacă nu s-ar fi pus problema promovării în Liga 3, măcar am fi demonstrat că am meritat să ajungem în această postură. Toți colegii sunt supărați", a spus un jucător al Potaissei.

Încă de la aflarea adversarului, oficialii de la Potaissa au afirmat că nu se pune problema promovării pentru că oraşul nu-şi permite să susţină două echipe în eşalonul trei, acolo unde a activat în sezonul trecut Arieşul Turda.

Varianta abandonului a fost aleasă şi de campiona Bucureştiului, FC Chitila, care a decis să nu mai joace partidele cu CSM Olteniţa (Călăraşi).