Ultimul meci din actuala ediţie de campionat a Ligii a III-a pentru Lotus Băile Felix va fi unul complicat pe terenul unei echipe nou-promovate aflate în luptă aprigă pentru evitarea retrogradării. Jocul, contând pentru etapa a 9-a a playout-ului, se va disputa mâine, cu începre de la ora 16.00, pe Stadionul Someşul din Satu Mare.

Cum în ultima etapă va sta deoarce Minerul Ocna Dej s-a retras din campionat, Lotus Băile Felx va da ultima reprezentaţia din actualul sezon competiţional la Satu Mare, pe Satdionul Someşul. Pentru elevii lui Cosmin Bodea, antrenorul echipei bihorene, jocul nu mai prezintă nicio miză, iar asta va conduce, destul de probabil, către o partidă deschisă oricărui rezultat câtă vreme totuşi există o diferenţă valorică între cele două formaţii care ar putea fi însă anulată de motivaţia echipei gazdă. În acest moment Olimpia se află sub linia retrogradării dar la numai un punct distanţă de Sănătatea Cluj, echipa aflată deasupra acestei linii. În acest context se anunţă un joc pe viaţă şi pe moarte pentru formaţia sătmăreană. În etapa precendentă Lotus a terminat la egalitate, scor 3-3, meciul jucat pe propriul teren în compania echipei Sănătatea Cluj în timp ce Olimpia şi-a adjudecat toate cele trei puncte la masa verde ca urmare a retragerii din campionat a formaţiei Minerul Ocna Dej. În clasament Lotus ocupă locul al 2-lea cu 36 de puncte în timp ce Olimpia este a 5-a cu 28 de puncte. În ultimul meci direct, disputat în acest playout, bihorenii s-au impus, pe propriul teren, cu scorul de 1-0. În acest context, este de aşteptat ca partida de pe Stadionul Someşul să fie deschisă oricărui rezultat, formaţia oaspete fiind mai valoroasă în timp ce echipa gazdă având o motivaţie suplimentară . De menţionat faptul că echipa cu linia de clasament cea mai slabă, poziţionată pe locul al 4-lea în playout-ul Ligii a III-a, va retrograda în eşalonul al patrulea.

 

În celălalt joc al etapei, Sănătatea Cluj va primi astăzi, de la ora 18.00, pe propriul teren, replica echipei Victoria Carei, liderul playout-ului. Minerul Ocna Dej – Minaur Baia Mare 0-3 la masa verde după ce gazdele s-au retras din campionat.

 

CLASAMENT PLAYOUT SERIA 10

 

1.       Victoria Carei        8        4        4        0        18-9   40

2.       Lotus Băile Felix    8        2        3        3        12-14 36

3.       Minaur Baia Mare  8        5        3        0        18-8   32

-------------------------------------------------------------------------------------

4.       Sănătatea Cluj        8        3        2        3        16-13 29

------------------------------------------------------------------------------------

5.       Olimpia Satu Mare 8        3        2        3        14-10 28

6.       Minerul Ocna Dej   8        0        0        8        0-24   17