Palmares îmbunătățit pentru LPS Bihorul - Și-a dublat numărul de medalii
Conducerea LPS Bihorul a făcut un bilanț la sfârșit de an în ceea ce privește numărul de medalii cucerite în 2021. Lepesiștii orădeni s-au clasat de 78 de ori pe unul dintre primele trei locuri ale podiumului în competițiile naționale din acest an, cu 44 mai multe decât în 2020, cel mai slab an din acest punct de vedere, un an în care omenirea a trebuit să ia măsuri împotriva unui virus necunoscut la acea vreme.
Perioada pe care o traversăm, una marcată de pandemie, a influențat major întreaga lume a sportului. O dovadă în acest sens este numărul de medalii pe care LPS Bihorul le-a cucerit în anul 2020. Este vorba de 34 de medalii, cel mai mic număr din anul 2005 încoace de când a fost făcută această statistică. În acest an starea de fapt s-a modificat simțitor, lepesiștii reușind 78 de clasări pe podium dintre care 17 pe locul I (7 la atletism, 4 la judo și lupte greco-romane și 2 la scrimă.), 27 pe locul al II-lea, și 34 pe locul al III-lea. Spunem doar simțitor, pentru că performanța este destul de departe de recordul de 108 medalii (32 de aur, 37 de argint şi 39 de bronz) reușit în anul 2012. Cu toate acestea, obiectivul asumat de conducere este cucerirea a cel puțin 90 de medalii naționale în fiecare an. Alex George Creț este în prezent cel mai valoros sportiv al liceului, acesta reușind să performeze nu doar în țară, ci și în competițiile internaționale. Drept dovadă a fost premiat ca atare în cadrul galei liceului care este organizată la fiecare sfârșit de an. Un alt motiv de mândrie pentru lepesiști este prezența la loturile naționale a nu mai puțin de 20 de sportivi și a trei antrenori (Robert Olah, Kovacs Zoltan și Emil Morar).
„Salutăm și noi reînființarea FC Bihor”
Cum LPS Bihorul reprezintă o pepinieră pentru cluburile de seniori, directorul Lucian Stance apreciază colaborarea pe care a dezvoltat-o cu entități sportive precum CSM Oradea, CSU Oradea, Crișul Oradea, Universitatea Oradea și numeroase alte cluburi din județ și din țară. „Mereu am căutat și am avut deschidere spre colaborarea cu cluburi sportive care pot oferi o perspectivă juniorilor noștri. Din păcate, la noi în țară, există foarte puține ramuri sportive care au o etapă intermediară între perioada de juniorat și cea de seniori. Înainte de revoluție, spre exemplu, la fotbal exista acel campionat de tineret, o întrecere extrem de utilă care ușurează trecerea de la juniori la seniori. Doar la baschet s-au făcut pași în acest sens prin înființarea Ligii I unde sportivii care și-au terminat junioratul pot să-și croiască drum spre Liga Națională”, a declarat Lucian Stance, profesorul care, începând de luna viitoare, va ocupa funcția de director al liceului. LPS Bihorul are în acest moment 13 jucători în Liga I de fotbal, care s-au format mai mult sau mai puțin pe terenul Stadionului Tineretului (4 la CFR Cluj, 4 la UTA, 1 la FCSB, 1 la Mioveni, 1 la Voluntari, 1 la FC U Craiova și 1 la Farul). „Toți acești jucători care s-au aflat în curtea noastră la un moment dat ar putea alcătui o echipă bună pentru județul Bihor. Profit de acest prilej pentru a saluta, la rândul nostru, reînființarea FC Bihor, deoarece este extrem de important ca juniorii din județ să aibă o țintă clară în ceea ce privește cariera pe care și-o doresc în fotbal”, a mai spus profesorul Lucian Stance.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.