Parcurs de excepție pentru CSM Oradea în turul preliminar al Ligii Campionilor la polo. Echipa orădeană a câștigat turneul Grupei C desfășurat la Bazinul Ioan Alexandrescu și s-a calificat, după 11 ani, în grupele principale ale celei mai importante competiții poloistice la nivel de club!

Echipa orădeană a dispus pe rând cu 20-8 de Enka Istanbul, cu 8-7 de Spandau, de patru ori câștigătoare a competiției și de opt ori finalistă, cu cu 11-8 de PAOK Salonic, pentru ca în ultimul joc, decisiv pentru calificare, să remizeze 7-7 (2-2, 2-2, 2-2, 1-1)  după un meci de luptă, sub semnul echilibrului, cu CN Brescia, rezultat suficient pentru a merge mai departe. Conform regulamentului LEN, meciurile nu se pot încheia la egalitate, astfel că s-a trecut la penalty-uri de departajare, capitol la care CSM a fost mai lucidă și inspirată, câștigând cu 7-6, după opt aruncări. Orădenii ar fi câștigat turneul și dacă ar fi pierdut la aruncările de la 5 metri, în condițiile în care echipa câștigătoare la penalty-uri primește două puncte, iar învinsa un punct. Filip Gardasevic a înscris de 5 ori, iar David Belenyesi și Ivan Gusarov au marcat câte un gol pentru CSM Oradea în timpul regulamentar.

CSM Oradea  Dobozanov, Gavriș – portari; Belényesi, Negrean, M. Gheorghe, I. Szabó, N. Ilisie, Gusarov, Gardasevic, Klutsch, Insinna, Czenk, Velkic. Antrenor principal: Petar Kovacevic. Antrenor secund: Ciprian Câmpianu.

Campioana națională Steaua este calificată direct în grupele principale, în timp ce vicecampioana Dinamo a ratat prezența în faza următoare a Ligii Campionilor după trei înfrângeri cu Jadran HN (calificată), Barcelona, Dubrovnik, și o victorie cu Banja Luka.

CLASAMENT GRUPA C

1. CSM Oradea4                     3          1          0          53-36   11

---------------------------------------------------------------------------------

2.Spandau        4          3          0          1          43-36   9         

3.Brescia          4          2          1          1          51-36   7

4.PAOK          4          1          0          3          33-48   3

5.Enka Istanbul4           0          0          4          38-62   0

CSM Oradea se va duela mai departe cu Waspo Hannover, Novi Belgrad și Steaua București în grupa din Liga Campionilor.