Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat după 8 ani în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa principală 2, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, astăzi, de la ora 18.30 (TVR 1, TVR HD), la Paris.

Un gol în faţa Norvegiei!

Tricolorele au pătruns în careul de aşi, în ciuda faptului că au fost învinse de Ungaria cu 31-29 (17-17). O înfrângere la trei goluri în faţa maghiarelor ar fi fost sinonimă cu ratarea calificării în dauna Norvegiei! România a fost sigură de prezenţa în careul de aşi, după ce Olanda a învins Germania în ultimul meci din grupa principală de la Nancy cu 27-21. În Grupa principală 2, Olanda a ocupat primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 6 puncte, Norvegia, 6 puncte, Ungaria, 6 puncte, Germania, 4 puncte, Spania, 0 puncte. Departajarea între echipele aflate la egalitate de puncte s-a făcut în urma jocurilor directe, într-un clasament în trei, România fiind prima, cu golaveraj +6, urmată de Norvegia, cu +5, şi Ungaria, -11.

În grupa principală 1, pe primul loc s-a clasat Rusia, cu 8 puncte, urmată de Franţa - 7 puncte, Suedia - 5 puncte, Muntenegru - 4 puncte, Danemarca - 4 puncte, Serbia - 2 puncte. În ultima rundă, Danemarca a învins Muntenegru cu 24-23, Suedia a trecut de Rusia cu 39-30, dar Evgheni Trefilov a menajat jucătoarele importante, iar Franţa a dispus de Serbia cu 38-28.

Cristina Neagu lipseşte cel puţin 6 luni!
România va juca ultimele două meciuri de la acest turneu final fără cea mai bună jucătoare, Cristina Neagu. Cu opt minute înaintea finalului jocului cu Ungaria, Neagu a suferit o accidentare gravă la genunchi ruptură de ligamente, afecţiune care necesită cel puţin şase luni de pauză!

 A doua semifinală se va disputa între Franţa şi Olanda, tot astăzi, de la ora 22.00. Şi acest joc va fi transmis în direct de TVR HD. De la ora 15.00 se vor întâlni Suedia şi Norvegia într-un joc pentru stabilirea locurilor 5-6.

Direct la Campionatul Mondial

România este din nou în semifinalele unui Campionat European după o pauză de 8 ani. În urmă cu 3 ani, naţionala a ajuns în semifinale şi la Campionatul Mondial. Iar calificarea în careul de aşi ne aduce şi biletele pentru Campionatul Mondial din 2019. La turneul final de anul viitor va juca Franţa, campioana mondială en-titre, dar şi echipele care termină pe locurile doi, trei şi patru la competiţia organizată acum în Hexagon. Cum Franţa s-a calificat şi va juca în faţa Olandei, România e sigură de prezenţa la competiţia organizată în Japonia, nemaifiind nevoită să joace un baraj în luna iunie a anului viitor.