Echipa de fotbal bihoreană va evolua astăzi, cu începere de la ora 17.00, în deplasare, cu echipa Sănătatea Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a din cadrul playout-ului Seriei 10 din Liga a III-a.

Parcursul formmației bihorene în sezonul regulat la finele căruia s-a clasat pe locul al 5-lea, la doar un pas de playoff, îi dă dreptul să spere că se poate întoarce cu un rezultat pozitiv din această deplasare. Lotus a terminat sezonul regulat pe locul 5 cu 27 de puncte adunate din 7 victorii, 6 remize și 5 înfrângeri. În același timp „virușii verzi”, așa cum sunt denumiți jucătorii formației clujene, au încheiat sezonul regulat pe locul al 7-lea cu 18 puncte acumulate după 5 succese, 3 egaluri și 10 eșecuri, așadar un bilanț net inferiror față de cel reușit de către bihoreni.

Playout cu rezultate mai bune pentru „viruși”

Totuși debutul playout-ului a consemnat rezultate mai bune pentru Sănătatea care se lupătă pentru evitarea rerogradării. Aceasta a remizat 1-1 cu Olimpia Satu Mare și a câștigat categoric, scor 4-0, duelul de la Minerul Ocna Dej. În schimb bihorenii nu au reușit să câștige în cele două meciuri disputate până acum în playout. Lotus a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul de acasă cu Minaur Baia Mare și a pierdut, oarecum suprinzător, pe teren propriu, scor 1-2, confruntarea cu Victoria Carei, a doua clasată. În urma acestor rezultate Lotus rămâne totuși în fotoliul de lider al playout-ului cu 28 de puncte în timp ce Sănătatea ocupă locul al 3-lea cu 22 de puncte. În cele două meciuri directe jucate pe parcursul sezonului regulat, Lotus a ieșit mereu neînvinsă de pe teren. În partida de la Sânmartin s-a impus cu scorul de 3-1, iar în meciul din deplasare a remizat, scor 2-2. În acest context și în absența unei victorii după primele două jocuri din playout, suntem de părere că formația pregătită de către Cosmin Bodea poate să scoată un rezultat pozitiv din această deplasare efectuată la Sănătatea Cluj.

Dacă Lotus are încă o diferență importantă de puncte (8) față de echipa de pe locul al 4-lea din playout, poziție care poate duce în Liga a IV-a, Sănătatea are doar 2 puncte în plus față de Minerul Ocna Dej, formația care ocupă această poziție. În acest context este de așteptat ca replica clujenilor să fie una extrem de puternică.

Celelate jocuri ale etapei a 3-a din playout-ul Seriei 10, partide care se dispută sâmbătă, sunt: Olimpia Satu Mare - Minerul Ocna Dej și Victoria Carei - Minaur Baia Mare.

 

CLASAMENT PLAYOUT SERIA 10

1.       Lotus Băile Felix    2        0        1        1        3-4     28

2.       Victoria Carei        2        1        0        1        3-3     27

3.       Sănătatea Cluj        2        1        1        0        5-1     22

------------------------------------------------------------------------------

4.       Minerul Ocna Dej   2        1        0        1        2-5     20

------------------------------------------------------------------------------

5.       Minaur Baia Mare 2        1        1        0        6-4     18

6.       Olimpia SM           2        0        1        1        3-5     18