Profesorul Ioan Sferle, antrenor în cadrul secției de tenis a Clubului Sportiv Bihorul Beiuș, a făcut un scurt bilanț al activității din anul trecut, interlocutorul nostru subliniind, încă de la început, că pandemia de coronavirus a influențat negativ și tenisul beiușean.

Deși antrenează un colectiv numeros, format din 32 de copii legitimați – cei mai mulți cu vârste între 8 și 12 ani – și alți 40 de amatori, profesorul Sferle a precizat că activitatea secției de tenis a clubului sportiv din Beiuș a trebuit adaptată contextului epidemiologic. Antrenorul a luat decizia limitării numărului de antrenamente, acestea desfășurându-se cu regularitate numai pe timpul verii, când au putut fi efectuate în aer liber, după care, odată cu răcirea vremii, a întrerupt pregătirile, considerând periculos să le continue la sală.

Cât privește competițiile la care tenismenii beiușeni au participat în 2020, nici acestea nu au fost multe: „Nu pot să spun că a fost un an foarte bogat în competiții, deoarece, știți bine, din martie a fost pandemia, dar până în martie am avut două concursuri, la Oradea, unde am intrat pe podium cu Hele Florina și Sferle Cristian, ambii ajungând până în semifinale. Am avut și două competiții pentru seniori, una în luna iulie, la care am avut peste cincizeci de amatori adulți din tot județul și am încheiat în 27 decembrie cu o competiție între Metalul Salonta și noi, gazdele, C.S. Bihorul Beiuș. A fost o întrecere amicală, dăm revanșa la primăvară; obișnuim așa, între orașe, să facem competițiile acestea atât la adulți, cât și la copii”.

Întrebat care ar fi, totuși, remarcații anului trecut, antrenorul Ioan Sferle, a înaintat câteva nume, precizând că mai sunt și alți copii care, în următorii trei, patru ani, pot deveni certitudini ale tenisului local: „Rezultatele cele mai bune le avem la fete. Florina Hele, care are șapte ani de tenis și a intrat deja la categoria „14 ani”, iar la băieți sunt mai mulți care promit: Peti Marc, Sferle Cristian, Ile Vlad și alții. Vin din urmă opt, zece copii deosebiți!”

La finalul dialogului nostru, profesorul Sferle a anunțat că, din februarie, cel târziu martie, vor fi reluate antrenamentele, desigur, cu respectarea regulilor impuse de pandemie, acestea urmând să se desfășoare la sală. Totodată, Ioan Sferle anunța că, odată ce Federația Română de Tenis va relua competițiile oficiale, elevii săi vor participa la cât mai multe dintre acestea, pentru a recupera lunga pauză cauzată de epidemia de coronavirus.