Steaua Bucureşti şi-a mai trecut în palmares un trofeu continental pe planşele scrimei. Echipa feminină de spadă a clubului militar a câştigat luni Cupa Campionilor Europeni, competiţie transformată de câţiva ani în Cupa Europei.
"A rămas o întrecere puternică, dar şi-a schimbat denumirea pentru a putea lua parte la ea şi echipe care nu sunt neapărat campioanele ţărilor respective", a declarat secretarul general al Federaţiei Rpmâne de Scrimă, Paul Novac.
Întrecerile au avut loc în Italia, la Napoli, echipa Stelei, antrenată de Cornel Milan, fiind compusă din Ana Maria Brânză, Iuliana Măceşeanu, Simona Alexandru şi Ana Zdanovschi.
Aurul de la Napoli a fost completat cu un argint la aceeaşi competiţie, dar în întrecerea din proba de sabie. Pe podium a urcat tot echipa clubului Steaua (antrenor, Adriana Cârlescu Badea), avându-le în componenţă pe Cătălina Gherghiţoaia, Elena Munteanu, Mihaela Bulică şi Ioana Ionescu. Cupa Europei la sabie a avut loc la Orleans (Franţa) şi a fost câştigată de campioana Italiei.