Baschetbaliştii orădeni au anulat avantajul pe care bucureştenii şi l-au creat în urma victoriei din Arena „Antonio Alexe”, şi au făcut asta într-o manieră impresionantă. La capătul unei partide pe care au controlat-o cu autoritate, oaspeţii s-au impus cu 70-94 (13-26, 18-20, 17-22, 22-26) în cea de-a treia confruntare a finalei, scorul devenind 2-1 pentru CSM CSU. Partida, care le-ar putea aduce bihorenilor cel de-al doilea titlu naţional, se va desfăşura în această seară cu începere de la ora 20.00 (Digi Sport 2).

 

Titularii au făcut legea

Tridentul Kariniauskas - Richard - Zeno a fost de neoprit, evoluţia celor trei producând nu mai puţin de 58 de puncte pentru orădeni. Aceşti baschetbalişti excepţionali nu doar că au fost eficienţi în ofensivă ci s-au apărut în acelaşi timp foarte bine. Nu mai puţin de 66 de puncte au marcat titularii în acest joc. Asemenea precedentelor două partide, leii roşii au început în forţă astfel că după primele 10 minute ecartul a fost din nou unul conistent, de data aceasta +13 puncte (26-16). Istoria din meciul doi nu s-a repetat astfel că oaspeţii şi-au păstrat ritmul de joc până la final, niciunul dintre următoarele trei sferturi nefiind pierdut. Cel mai mare avantaj a fost de 25 de puncte, iar asta spune totul despre diferenţa dintre cele două formaţii cel puţin în această partidă. Prestaţia din meciul al treilea este una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună din actualul sezon, rivalizând cu victoria impresionantă din Arena „Antonio Alexe” cu CSU Sibiu. Ecartul imens din finalul partidei i-a permis lui Cristian Achim să introducă în teren toţi jucătorii români avuţi la dispoziţie.

 

Meciul 4, pe ecran mare în Piaţa Unirii

Duelul cu numărul 4 se dispută în această seară de la ora 20.00, tot în Capitală, şi ar putea aduce cel de-al doilea titlu de campioană naţională pentru CSM CSU Oradea după cel cucerit în faţa lui BC Mureş acum doi ani. Jocul va putea fi urmărit pe un ecran de mari dimensiuni în Piaţa Unirii, unde suporterii baschetului orădean s-ar putea bucura împreună în eventualitatea unui succes. O nouă victorie le este la îndemână bihorenilor care vin cu un moral foarte bun la jocul din această seară. Dacă cifrele înregistrate la capitolul ofensiv sunt mai greu de repetat, cu siguranţă că intensitatea din defensivă poate fi păstrată şi, cum multe personaje din lumea sportului spun, apărarea îţi câştigă trofee. Cu toate acestea, echipa orădeană trebuie să rămână în gardă şi să îşi păstreze luciditatea deoarece Steaua a demonstrat atât cu BC Timişoara cât şi cu U BT Cluj că ştie foarte bine să întoarcă rezultate. Mai mult, orădenii nu stau deloc bine la acest gen de statistică, elevii lui Cristian Achim având 2-6 în duelurile în care s-a jucat cu trofeul pe masă. Totuşi există un proverb care spune că „ulciorul nu merge de multe ori la apă” ceea ce s-ar traduce că a treia oară steliştilor nu le va mai merge şi cu Oradea. La capitolul indisponibilităţi, pe lângă cea cunoscută a lui Muha Pasalic, a apărut una nouă, Bogdan Ţîbîrnă suferind o accidentare la genunchi care nu îi va permite să evolueze în meciul 4. Concluzionând, Oradea are valoarea necesară pentru a cuceri titlul chiar în această seară fără a mai fi necesar să se joace decisivul la Oradea. Totuşi pentru asta este nevoie ca de la primul titular şi până la ultimul care va intra în teren să se vadă acea determinare din meciul al treilea.

CSM CSU Oradea: Richard 20 puncte (4x3p), Zeno 17 (1), Mandache 5 (1), Fometescu 2, Valeika 6, Kariniauskas 21 (5), Gajovic 2, Gavrilă 2, Lazar, Denison 12, Ţîbîrnă şi Nicolescu 7 (1).

Antrenor: Cristian Achim.

Steaua Bucureşti: Falker 11, Negoiţescu 1, Flowers 10 (1), Fraseniuc 3 (1), Marinov 17 (2), Darwiche 2, Runkauskas 8 (2), Lapornik 9, Baciu şi Zekovic 9 (1).

Antrenor: Jukka Toijala.