La trei ani de la înfiinţare, FC Universitatea Oradea şi-a trecut în palmares prima promovare. Echipa studenţească şi-a câştigat dreptul de a evolua din sezonul următor în Liga a IV-a, după ce a câştigat lejer seria a III-a din eşalonul cinci.

În 22 de etape, studenţii orădeni au repurtat 17 victorii, patru meciuri le-au încheiat nedecis şi au pierdut unul, marcând 82 de goluri şi primind 31. "Am câştigat seria printr-o organizare mai bună faţă de celelalte echipe, nu neapărat factorul fizic a fost determinant. La cele două antrenamente pe săptămână nu au putut participa toţi jucătorii, pentru că mai mult de jumătate dintre ei lucrează. Niciun moment nu ne-am făcut griji, însă, în privinţa promovării. Din etapa a doua am fost în permanenţă pe primul loc", a declarat conf. univ. dr. Gheorghe Dumitrescu, antrenorul FC Universităţii, echipă care a progresat în fiecare an. Dacă în 2012 a ocupat locul 6, iar în 2013 s-a situat pe 2, acum orădenii au triumfat cu 12 puncte faţă de următoarea clasată, Frontiera Oradea.  Mult mai dificilă va fi misiunea Universităţii în eşalonul patru, dar conducerea secţiei aşteaptă cu optimism noua provocare. Asta, chiar dacă resursele financiare ale echipei sunt limitate. "Mergem înainte şi sper să avem resursele necesare. Aşteptăm un sprijin şi din partea Universităţii, mai ales că o reprezentăm cu rezultate bune pe plan judeţean. Cu o excepţie, lotul este format din studenţi cu rezultate bune la învăţătură", a afirmat prof. univ. dr. Alexandru Ilieş, preşedintele echipei de fotbal, cel care încearcă şi din teren să fie un exemplu pentru studenţii orădeni. La 46 de ani, Ilieş a intrat şi la ultimul joc de campionat, câştigat (3-2) pe teren propriu cu Zorile Bunteşti. După meci "studenţii" orădeni, dar şi stafful tehnic şi administrativ au primit medaliile, tricourile de campioni ai seriei a III-a şi o cupă din partea secretarului AJF Bihor, Peti Boros. Universitarii au dat frâu liber bucuriei şi la petrecerea organizată după partidă de conducerea echipei.

Lotul de jucători al FC Universitatea Oradea: Danciu, Morar - portari; Milian, Solomie, Vese, Leghezeu, I. Pap-Deac, Selegian, C. Filip, Cr. Ardelean, Avăşanu, Magui, Alex Ilieş jr., Alexandru Ilieş, Bălăiban, Pantiş, Mihalesc, Moga, Ciobriş, Copil, Satmari, Seichei, Liştea, Leş, Belcin. În tur au făcut parte din efectivul studenţilor şi T. Cheregi, Drinc, Karacsony şi B. Milian.