CSM CSU Oradea a mai făcut o mutare notabilă pentru viitorul sezon. Campioana României la baschet masculin l-a transferat pe Giordan Watson (32 ani), care ultima oară a jucat la marea rivală a orădenilor U BT Cluj. Americanul naturalizat de România a semnat un contract pe doi ani!

 

Născut pe data de 24 octombrie 1985, la Detroit, Watson are 1,78 metri şi evoluează la poziția 1. Watson este conducătorul de joc al echipei naționale a României și poate fi utilizat în calitate de jucător autohton în Liga Națională și Cupa României. El este absolvent al universității Central Michigan, pentru care a evoluat în NCAA între 2004 și 2008.

"Noul jucător al formației orădene este în principal un foarte bun mânuitor de minge. Watson este creativ și bun organizator al jocului. De asemenea, dispune de experiență internațională impresionantă, aflându-se în fața celui de-al 11-lea sezon al carierei în Europa. Totodată, Watson e un jucător defensiv foarte solid, fiind cerebral și dispus să-și asume rolul de lider la final de meci echilibrat. În fine, a făcut să se vorbească despre România atât prin intermediul experiențelor din cupele europene, cât și sub culorile echipei naționale", se menţionează pe siteul oficial al CSM Oradea.

Watson şi-a început cariera profesionistă în Germania la Eisbären Bremerhaven, ulterior trecând pe la Giants Nördlingen (Germania), Njarðvík și Grindavík (Islanda), Kauhajoki Karhu (Finlanda), Energia Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca (România), Uşak Sportif (Turcia), Le Mans Sarthe (Franța). De la sfârşitul anului trecut, Watson a început să joace pentru naţionala României.

Watson a câștigat Cupa României de două ori, în 2014, alături de Energia Târgu Jiu, iar cel de-al 2-lea în 2018, cu U-BT Cluj-Napoca. Ambele trofee au fost câștigate după finale disputate în compania lui CSM CSU Oradea. În plus, Watson a câștigat campionatul, cupa și supercupa Islandei.

"În ediția 2017/18 a Ligii Naționale de baschet masculin, Watson a bifat 41 prezențe și a avut medii statistice de 13.6 puncte, 4.4 pase decisive și 2.0 recuperări pentru 14.3 la eficiență cu 6.7 la +/-. El a avut 9.3 puncte, 4.7 pase decisive, 2.3 recuperări și 1.7 intercepții pentru 9.0 la eficiență în Cupa României. În 14 partide disputate la nivelul FIBA Europe Cup, Giordan a avut medii statistice de 13.3 puncte, 4.0 pase decisive, 2.1 recuperări și 1.5 intercepții pentru 13.0 la eficiență", mai scrie site-ul oficial al clubului orădean.

Watson este cel de-al treilea jucător înregimentat de CSM CSU Oradea, după Kris Richard şi Bobe Nicolescu.