Trei bihoreni campioni mondiali la minifotbal! - Primul titlu pentru România după o finală dramatică
Cu trei bihoreni în componenţă, Marius Balogh, Andrei Șumălan și Andrei Ferik, România a cucerit în premieră titlul mondial la minifotbal. Finala cu Kazahstan a fost dramatică, câştigătoarea fiind decisă după nu mai puţin de 30 de lovituri de departajare, după ce în ultimele minute cele două goluri ale lui Balogh au oferit României şansa prelungirilor.
Marius Balogh, omul finalei şi golgeterul CM
Condusă cu 0-2, selecţionata tricoloră a redus diferenţa în minutul 49 dintr-un penalty dictat la intervenţia VAR şi transformat de Marius Balogh, care în minutul 50+2 aegalat cu un şut plasat de la distanţă! În cele două reprize de prelungiri s-a jucat prudent, astfel că nu s-a mai marcat, urmând lovurile de la 7 metri.
30 de lovituri de departajare!
Tensiunea a fost maximă, fiind nevoie de 30 de penalty-uri pentru desemnarea câştigătoarei. Până să pună mâna pe trofeu, România a irosit trei şanse de a câştiga, Mircea Ungur, Mircea Ciucă și Gabriel Dumitrașcu irosind lovituri decisive. Până la urmă, după încă o paradă a lui Niţu, desemnat portarul turneului final, Bogdan Covaci a avut o execuţie sigură, aducând victoria tricolorilor cu 14-13. Cu cele şase goluri marcate la Campionatul Mondial, Marius Balogh a fost desemnat golgeterul competiţiei. Andrei Șumălan a punctat de trei ori la turneul final din Emiratele Arabe Unite, iar Andrei Ferik, o dată. Cei trei bihoreni activează în campionatul organizat la Baza Tineretului de Asociația Județeană de Minifotbal Bihor, condusă de Spiros Baltsavias. Andrei Șumălan, Andrei Ferik sunt legitimaţi la Bad Boys Oradea, iar Marius Balogh, la Grandhill&Ony Residence. Până în vară au evoluat la multipla campiană AEK Oradea, clasată pe locul 4 la ultima ediţie a EMF Champions League, organizată la la Oradea. Cei trei joacă și fotbal, Ferik la CS Oșorhei, Șumălan la CS Bihorul Beiuș, iar Balogh la Crișul Sântandrei.
Locul 3 revenit Ungariei, care a învins Azerbaidjanul cu 3-1.
Drumul spre trofeu
La turneul final de la Ras al Khaimah (Emiratele Arabe Unite), România a câștigat Grupa D, după 10-1 cu Sudan, 3-2 cu Spania și 0-0 cu Statele Unite ale Americii. În optimile de finală tricolorii au dispus cu 7-0 de Thailanda, apoi cu 2-0 în sferturile de finală de Emiratele Arabe Unite și de Ungaria cu 3-0 în semifinale.
La Mondiale, România mai avea în palmares două locuri 3, în SUA (2015) şi Australia (2019). De asemenea, mai are şase titluri europene (2010-2015), fiind finalistă în 2018 şi 2022.
Lotul României:
Portari:
Ionuț Neacșa – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
Dragoș Nițu – 28 ani (Reggio Liriada Brașov)
Laszlo Klein – 47 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
Jucători:
Vasile Pop – 32 ani (Sam Vig CCM Bistrița)
Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu)
Andrei Balea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
Andrei Nemițanu – 30 ani (Glissando Timișoara)
Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iași)
Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistrița)
Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea)
Saron Chirică – 30 ani (Old Boys București)
Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea)
Andrei Șumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea)
Gabriel Dumitrașcu – 23 ani (Chedra TAX Ploiești)
Alex Bourceanu - 38 ani (Ajax Dulcisimo Galați)
Staff:
Virgil Bejenaru – antrenor
Laszlo Klein – antrenor secund
Dan Ștefan Cojocaru – manager
Cristian Lupu –director tehnic.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.