Campioana României la minifotbal și totodată vicecampioana Europei va participa la turneul final al Campionatului Național care se va desfășura la Râmnicu Vâlcea, de astăzi și până duminică. Formația manageriată de Spiridon Baltsavias va încerca să își apere titlul de campioană națională, cucerit în premieră anul trecut.

Cele mai bune 32 de echipe de minifotbal din țară se vor duela începând de astăzi la Râmnicu Vâlcea pentru titlul de campioană națională în acest sport. Jocurile se vor desfășura la Arenele Traian, Brother’s Sport Hub și Baza Sportivă Oltenia. Dintre cele 32 de participante, 16 s-au calificat direct, iar celelalte 16 în urma turneului de Supercupa României care s-a desfășurat recent la Iași unde alte două echipe bihorene, Inter și Bad Boys, și-au încercat șansa dar au ratat calificarea.

Favorită la startul întrecerii

AEK Oradea a fost repartizată în Grupa G alături de Luceafărul Cluj-Napoca, o fostă câștigătoare a Cupei României, Old Boys București, fostă vicecampioană națională, și La Boltă Alba Iulia. Programul orădenilor din faza grupelor arată astfel: astăzi, de la ora 12.00, cu Old Boys București, și de la ora 18.00, cu La Boltă Alba Iulia, și mâine, de la ora 13.00, cu Luceafărul Cluj-Napoca. Optimile de finală sunt programate tot sâmbătă, începând cu ora 17:00, iar duminică va fi ziua sferturilor, a semifinalelor și a finalelor. Deși vine din postura de campioană națională și pornește ca favorită având în vedere că are în echipă nu mai puțin de 5 jucători de națională, AEK Oradea are drept obiectiv clasarea printre primele 4. În echipa condusă de către Spiridon Baltsavias se află jucători așa cum sunt Andrei Ferik și Marius Balogh, ambii deveniți recent vicecampioni europeni cu naționala României precum și 5 foști jucători de fotbal în Liga 1 și Liga 2, alături de Răzvan Egri, declarat cel mai bun portar al ultimei ediții a Ligii Campionilor din acest sport. În ceea ce privește această competiție, aceeași AEK Oradea a devenit vicecampioană europeană la nivel de club la finele ultimei ediții. Așadar, deși are obiectiv locurile 1-4, AEK Oradea este favorită pe hârtie înaintea startului acestei întreceri.

AEK Oradea: Răzvan Egri - Andrei Ferik, Marius Balogh, Ionuț Furtună, Adrian Călugăreanu, Bogdan Mintaș, Claudiu Codoban, Adrian Micaș, Cristian Andor, Adrian Iova, Sergiu Matei și Krisztian Moskola.