Tragerea la sorți pentru stabilirea tabloului turneului final de 8 echipe al Cupei României la baschet masculin a avut loc recent la Sibiu. Tot acolo a fost desemnată locația în care CSM CSU Oradea va debuta în competiție pe 11 februarie într-un joc împotriva echipei FC Argeș Pitești.

Decizia Federației Române de Baschet din acest an, de a stabili pragul de licitație la suma de 20.000 euro pentru desemnarea organizatoarei competiției, a născut destule discuții după ce la edițiile precedente suma de la care se pornea licitația era de 10.000 de lei, adică aproximativ 2.000 de euro, deci de 10 ori mai puțin. În acest context, deși inițial își dorea organizarea acestei întreceri, singura necâștigată de bihoreni, CSM Oradea s-a retras din acest proces. „Conducerea CSM Oradea a luat decizia de a se retrage din cursa pentru găzduirea evenimentului după ce în cadrul ședinței de Consiliu Director de vineri (13.01) s-a stabilit că suma de la care va începe licitația a crescut la 20.000 euro. Asta în condițiile în care pe parcursul anilor trecuți licitația a început de la suma de 10.000 lei (aproximativ 2.000 euro). Menționăm că suma licitată și desemnată câștigătoare se transformă pur și simplu în taxă de organizare, adică ajunge în conturile Federației Române de Baschet și nu poate fi utilizată pentru organizarea propriu zisă a turneului”, a transmis clubul orădean prin intermediul site-ului său oficial.

„Constanța cred că și-a făcut socotelile”

Site-ul de specialitate baschet.ro a obținut un punct de vedere din partea lui Carmen Tocală, președintele FRB, despre acest subiect iar aceasta a explicat că suma repectivă a crescut atât de mult deoarece banii încasați pe bilete, la un turneu final de 8 și nu de 4 cum era în trecut, vor reveni în totalitate clubului organizator, în speță Athletic Constanța. „Plătești tu ca organizator și îți rămân ție biletele. Dacă socotiți 3000 de locuri ori 20 de lei ori 3 zile de competiție vedeți care e suma pe care o încasează organizatorul. E mai mare decât taxa. După Cupa României puteți vedea dacă pierde gazda bani. Niciodată. Nu există, este un produs comercial. Un produs comercial al ligii nu valorează 5 lei 20. Un produs comercial este valoros. Constanța cred că și-a făcut socotelile”, a declarat Carmen Tocală pentru baschet.ro.

Pe partea mai grea a tabloului

Așadar la Constanța va avea loc, în perioada 11-15 februarie, turneul final al Cupei României în care CSM CSU Oradea va trebui să treacă de FC Argeș Pitești pentru a ajunge în semifinale. Pe partea de tablou a bihorenilor se mai află gazdele de la Athletic Constanța și revelația actualului sezon, Rapid București, singura echipă care a reușit să învingă echipa campioană în Conferința A. Pe cealaltă parte de tablou, U BT Cluj-Napoca este mare favorită să acceadă în finala întrecerii.

Sferturile de finală arată astfel:

- CSM CSU Oradea - FC Argeș Pitești

- Athletic Constanța - Rapid București

- CSO Voluntari - SCM U Craiova

- U BT Cluj-Napoca - SCM Timișoara