Constatina Diţă, campioana olimpică de maraton din 2008, va candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. În echipa acesteia se află şi fostul antrenor orădean, Karol Kadas, cel care, în eventualitatea în care fosta atletă va câştiga funcţia, ar urma să devină secretarul general al forului sportiv român.

Cu toate că ne aflăm într-o perioadă care limitează interacţiunea dintre oameni, fosta campioana olimpică demonstrează, prin acţiunile pe care le întreprinde, că îşi doreşte cu adevărat poziţia de preşedinte al atletismului românesc, semn că nu este deloc mulţumită de cum se prezintă situaţia în acest moment. După o serie de vizite făcute la mai multe cluburi de atletism din întreaga ţară, fosta campioană olimpică, împreună cu antrenorul orădean Karol Kadas, cel care face parte din echipa sa şi care ar urma să fie secretarul general al instituţiei, au fost în vizită la cele mai importante foruri ale sportului românesc, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Scopul acestor vizite a fost acela de a prezenta programul de relansare a atletismului românesc aşa cum se prezintă el în viziunea fostei campioane olimpice de la Beijing, din 2008. Ministrul Eduard Novak şi-a exprimat aprecierea faţă de ideile Constantinei Diţă şi i-a asigurat pe cei care fac parte din echipa sa că vor beneficia de tot sprijinul instituţiei pe care o conduce. După vizita de la MTS, delegaţia s-a deplasat la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, unde a fost primită de către preşedintele Mihai Covaliu şi secretarul instituţiei, George Boroi. Întrevederea a avut acelaşi impact, echipa Constantinei Diţă fiind asigurată că va beneficia de suportul acestei instituţii la viitoarele alegeri şi asta datorită programului de revigorare a atletismului foarte bine făcut.

„Voi face tot posibilul să nu o dezamăgesc”

„Mă bucur că fac parte din echipa campioanei olimpice Constantina Diţă şi îi mulţumesc, pe această cale, că s-a gândit la mine. Voi face tot posibilul să nu o dezamăgesc. Aceste întâlniri din Capitală au fost de mare folos având prilejul să discutăm cu cei doi conducători din sportul românesc despre cum ne dorim să revigorăm atletismul din ţara noastră. Aşteptăm cât mai mulţi oameni de sport să ni se alăture pentru că unde-s mulţi puterea creşte”, a declarat Karol Kadas, antrenorul orădean care ar putea deveni secretarul general al FRA.

Karol Kadas este antrenorul care a format-o pe atleta orădeană Dorina Korozsi, multiplă campioană naţională şi balcanică, fostă componentă a lotului naţional de atletism. De menţionat că în actuala structură de conducere a Federaţiei Române de Atletism activează Virgil Preda, un alt antrenor orădean, care deţine funcţia de vicepreşedinte.