Boxul bihorean va avea un reprezentant la Campionatul European de box pentru juniori, competiție care se va desfășura la Sarajevo în perioada 21 iunie – 3 iulie. Acesta este Darius Stegari, sportiv legitimat la Basti Box Salonta.

Practicant al boxului de la vârsta de 6 ani, Darius Stegari are ambiții importante în cariera sa de sportiv. Acesta își dorește să ajungă să boxeze la Jocurile Olimpice din 2028. Până atunci însă mai este destul timp, iar una dintre etapele pe care trebuie să le treacă sportivul de 15 ani este și acest Campionat European de juniori ce va avea loc în Bosnia Herțegovina. Categoria la care se va bate elevul Colegiului Traian Vuia din Oradea este cea de 63 de kilograme. „Mă simt foarte bine în procesul de pregătire pentru Campionatul European. Sunt antrenat și încrezător pentru a reuși un rezultat care să-mi răsplătească munca depusă de când m-am apucat de box. Visul meu este să urc treaptă cu treaptă și să ajung să boxez în anul 2028 la Jocurile Olimpice”, a declarat tânărul pugilist.

Darius Stegari este pugilistul care a câştigat Cupa României de la Drobeta Turnu Severin în luna martie a acestui an. El este multiplu medaliat atât în competiţiile naționale, cât și în cele internaționale, în palmaresul său figurând titlul de vicecampion național de cadeți, loc 1 la Mini-campionatul mondial Bornemissza din Ungaria și multe alte participări la turnee din Polonia, Moldova, Italia, Ucraina şi Slovacia. Din luna martie, Darius Stegari, pugilist antrenat la Basti Box Salonta de către Sebastian Silaghi, a început pregătirea centralizată cu lotul național în vederea Campionatului European de juniori, sub comanda antrenorilor Valentin Anghel, Napoleon Gheorghe, Radu Zarif și Petrișor Gănănău.