Având sprijinul directorului Muzeului „Ţării Crişului”, Aurel Chiriac, un comitet de organizare alcătuit din actuali şi foşti oameni de sport a luat iniţiativa înfiinţării unui muzeu al sportului bihorean.

„Am avut deja o întâlnire cu directorul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac, care a fost întru totul de acord cu această idee și și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini înființarea unui muzeu al sportului din județul nostru. El a promis că va asigura spațiul necesar, punând la dispoziție circa 200 de metri pătrați pentru amenajarea muzeului”, a declarat Dan Matei. Comitetul de organizare este format din Iacob Hanțiu - fost director al CSU Oradea, profesor universitar al Universităţii din Oradea, Dan Matei - directorul LPS Bihorul, Andrei Deac Dragomirești - fost director al DJST Bihor, Ștefan Maroti și Dinu Drăgan - profesori universitari ai Universităţii din Oradea, Vasile Popa - fost vicepreședinte al FC Bihor și Victor Mihalcea - ziarist. Din grupul de inițiativă mai fac parte Ioan Olaru, Korodi Iosif şi Virgil Preda, uşa nefiind închisă niciunui om care doreşte să se implice în dezvoltarea proiectului. Aceşti oameni de sport fac apel la toate structurile sportive şi nu numai care deţin trofee, medalii, cupe, fotografii şi alte obiecte tematice care pot contribui la înfiinţarea muzeului.

„Ne vom organiza pe domenii”

Fiecare dintre membrii comitetului de organizare va avea sarcini bine definite în acest proiect. „Ne vom organiza pe domenii bine determinate, fiecare dintre noi urmând să răspundă de o anumită ramură sportivă sau de un anumit club sportiv. Va trebui să adunăm informații și obiecte care să facă parte din patrimoniul muzeului”, a afirmat Iacob Hanțiu. La intrarea în muzeu va fi amplasat un tablou în care se vor regăsi cei mai importanţi sportivi şi antrenori ai judeţului. „La intrarea în muzeu vom așeza un tablou de onoare, care să cuprindă cei mai buni performeri, maeștri ai sportului bihorean și antrenorii emeriți din toate domeniile și ramurile sportive”, a spus Vasile Popa.