În perioada 17-19 februarie 2018 s-a disputat, în sălile de sport din Șuncuiuș și Vadu Crișului, a VII-a ediție a Trofeului Siroco-Defileul Crișului, primul turneu național de tenis de categoria I din mediul rural din Calendarul Federației Române de Tenis.

 

Competiția a fost organizată du Clubul de Șah-Tenis Speranța Oradea (președinte Traian Miclea), în colaborare cu primăriile din Șuncuiuș și Vadu Crișului, Colegiul Tehnic nr.1 din Vadu Crișului și Liceul Tehnologic nr. 1 din Șuncuiuș. Partenerul oficial al turneului a fost SC Mecord SA Oradea. Directorul firmei orădene, inginerul Florian Sala, el însuși iubitor și practicant al sportului alb, originar din Birtin, comuna Vadu Crișului, este, prin acest turneu, de șapte ani alături de tinerii tenismeni care bat la porțile performanței. Partenerului oficial i s-au alăturat în acest an și sponsorii: SC Stahldach SRL, Hostel Perla Albastră și Pensiunea Corimen.

 

În cele trei zile de concurs s-au disputat 54 de meciuri care i-au încântat pe cei prezenți prin frumusețea schimburilor de mingi dar și prin nivelul tehnic arătat de jucătorii veniți din Brașov, Cluj-Napoca, Găgeni-Prahova, Oradea, Zalău, Baia Mare, Arad, Șimleu Silvaniei, Salonta, Hunedoara, Deva, Sibiu, Beiuș, Ploiești, cărora li s-au adăugat 8 tenismeni din Vadu Crișului și Șuncuiuș. Și de data aceasta ospitalitatea gazdelor a fost la înălțime, iar de la noi un cuvânt de mulțumire pentru reprezentanții gazdelor, Bogdana Haragoș și Daniel Rus, la Șuncuiuș și Mihaela Găvriluț, la Vadu Crișului. „De trei ani trec munții pentru a participa la acest turneu și de dragul oamenilor aceștia. La nici un turneu din țară nu am văzut atâta căldură ca la oamenii de aici”, spunea, la finalul turneului, tatăl unuia dintre jucători.

Sărbătoarea tenisului din Defileul Crișului Repede a prezentat un interes aparte chiar și pentru locuitorii din cele două comune. La categoria 14 ani fete a evoluat și Anamaria Coroiu, una din cele mai valoroase tenismene din tenisul bihorean. Fata de 13 ani din Șuncuiuș, strada Transilvaniei nr. 389, a început tenisul în sala de sport din Vadu Crișului și a continuat în comuna ei, în urmă cu trei ani, în cadrul proiectului „Tenis în comune și sate”. Anamaria i-a entuziasmat pe cei prezenți, care au venit să o vadă și să o încurajeze, prin jocul său. A reușit să le elimine pe primele două favorite și a câștigat „aurul” făcând o mare bucurie părinților, bunicilor dar și colegilor și prietenilor din comună!

 

Iată și podiumul ediției 2018 a Trofeului Siroco-Defileul Crișului:

Categoria 10 ani fete, locurile I-II: Ana Corina Pop(Tenis Club Baia Mare)-Sheila Andrei(CS Tennis Aces Brașov) 4-3(2), 2-4, 12-10; locul III Raluca Băican(CSM Oradea), locul IV Alexia Vidican(CSM Oradea);

Categoria 12 ani fete, locurile I-II: Nora Mitrea(CS Winners TC Cluj-Napoca)-Adelina Merce Szabo(CSM Oradea) 3-6, 6-4, 6-3; locul III Aida Bodea(CS „Voința” Oradea), locul IV Maria Culici(CSM Oradea);

Categoria 12 ani băieți, locurile I-II: Matei Todoran(CS Harnut Radu TC Cluj-Napoca)- Alexandru Lupu(CS Tenis Club Baia Mare) 6-4, 6-4, locul III Andrei Mărcuș(S&F Tennis System Club Sportiv de Tenis Găgeni Prahova), locul IV Alexandru Daniel Puiu(Palatul Copiilor Zalău).

Categoria 14 ani fete, locurile I-II: Anamaria Coroiu(CSM Oradea)-Ana Maria Tornean(ACS Cristal Hunedoara) 6-2, 6-4; locul III Andra Maria Silivaș(CS Alpa Deva), locul IV Andreea Peczer(CSM Zalău);

Categoria 14 ani băieți, locurile I-II: Andrei Alexandru(TC Baia Mare)- Mihnea Ambruș(TC Profi Arad) 6-2, 7-5, locul III Bogdan Szabo(Pro Tenis Șimleu Silvaniei), locul IV Ionuț Gal(Sănătatea Oradea).

A arbitrat, cu autoritatea-i cunoscută, timișoreanul Gheorghe Schipor. La final, toți au primit o diplomă de participare, iar cei mai buni au fost răsplătiți prin diplome, cupe și premii în materiale sportive specifice tenisului. Tenismenii Aida Bodea și Juhasz Koppany două din speranțele tenisului din Șuncuiuș și Vadu Crișului au primit câte un premiu special. Nu putem să nu remarcăm și în acest an seara sportivilor care a avut loc la pensiunea Corimen, oferită participanților la turneu, copii, părinți și antrenori de către primăria din Vadu Crișului.