Handbalistele se deplasează astăzi la Timișoara pentru a susține ultima partidă din acest sezon competițional. Meciul, care contează pentru etapa a 20-a din Seria D a Diviziei A, se va desfășura în Sala Universității de Vest cu începere de la ora 16.30.

Dacă bănățencele nu pot urca mai sus de locul al 6-lea, indiferent de rezultat, oaspetele pot accede pe locul al 4-lea în cazul unei victorii coroborate cu un  rezultat favorabil Chișineului în partida de la Baia Mare cu satelitul lui Minaur. Moral bun în tabăra orădeană după victoria 31-22 (16-12) din etapa trecută contra maramureșencelor, însă nici CSU de Vest nu este o echipă de neglijat pe teren propriu. În deplasare, în runda precedentă, bănățencele au pierdut 33-21 (19-7) duelul cu CSU Reșița. Bilanțul întâlnirilor directe este favorabil orădencelor care au câștigat ambele jocuri de acasă (29-24 și 29-24), pierzând unul, 37-31 la Timișoara. Cu resurse limitate din punct de vedere financiar care nu au oferit posibiliatea cuplului de tehnicieni Doina și Cristian Ardelean să construiască o echipă omogenă, CSU Oradea a obținut, chiar și în aceste condiții, 6 victorii în actuala ediție de campionat. Dacă cinci dintre acestea au fost obținute în compania unor echipe apropiate din punct de vedere valoric, una, cea cu Crișul Chișineu-Criș, a doua clasată, a surprins dar a fost cu adevărat meritată. Pentru acel joc, cei doi antrenori au avut la dispoziție mai multe zile întreg lotul de jucătoare astfel că munca de la antrenamente s-a văzut imediat pe teren. De menționat că 5 handbaliste sunt junioare împrumutate de la Viitorul Cluj-Napoca. Partida de astăzi va fi arbitrată de L. Cruceru din Mehedinți și A. Eremia din Gorj.

Primele două clasate, echipe deja calificate la turneul semifinal de promovare în Liga Națională, sunt CSM Târgu Mureș și Crișul Chișineu-Criș, formație pregătită de orădeanul Sebastian Tudor.

Celelalte partide ale rundei sunt: CSM Târgu Mureș – CSU Reșița și Minaur 2 Baia Mare – Crișul Chișineu-Criș.