Teren: Girișu de Criș

Spectatori: 130

Marcatori: Micu 24, 82, M. Selejean 62 (11m) / Blaga 11, 65, Lupașcu 54,60 (11m)

Cartonașe galbene: Ivancov, Negrean / Boc

Viitorul: Fășie (46 Muntean) - Ivancov, Csokasi, Ciucle (46 Negrean, 70 Maticaș), Abrudan, Pop, M. Slejean, Irimia, Balog, Micu, Foltuț.

Antrenori: Andrei Selejean și Adrian Pele.

Biharea: Bărăian - Lazăr, Hulber, Lazea, Bulcău (65 Belea), Boc (46 Briciu), A. Micula, Covășdan, Goț (87 Teglaș), Lupașcu (77 Berce), A. Blaga (81 Rădac).

Antrenor: Dorin Boca.

Arbitri: Adrian Pop - la centru, Ovidiu Timar și Florian Toia, asistenți.

Observator AJF: Radu Bitea.

Ceasul elvețian”, datorită „șirului” de victorii consecutive, cum este denumit liderul Seriei a II-a, din Liga a V-a, Biharea Vașcău, a fost aproape să fie dereglat, în ultima secundă de joc, în deplasarea de la Girișu de Criș, în compania echipei, Viitorul Tărian, care a „prins”, poate, cel mai bun meci stagional.

Respectând proporțiile ligii în care s-a desfășurat această partidă, pot afirma, fără teama de a greși, că am asistat la o reprezentație de gală, care a făcut o bună propagandă fotbalului, la care au contribuit ambele formații, dar mai ales brigada de arbitri. Argumentul cel mai plauzibil în favoarea „fluierașilor” au fost aplauzele primite, la sfârșitul meciului, atât din partea ambelor echipe, cât și a spectatorilor care au răsplătit cum se cuvine „lecția de arbitraj” predată de un „trio” tot timpul pe fază. De altfel, președintele AJF Bihor, profesorul Radu Bitea, observatorul meciului, a remarcat acest aspect, cât și sportivitatea care a caracterizat această partidă, felicitând gazdele pentru buna organizare, dar și pentru prestația avută în fața unui adversar care vizează promovarea. Ca o remarcă pentru „cârcotași”, ar fi bine de știut că președintele Radu Bitea nu „ocolește” meciurile din județ, așa cum invocă mulți „binevoitori”, însă, făcând parte din corpul observatorilor FRF, are obligația de a fi prezent la meciurile la care este delegat, însă încearcă, dar și reușește, să-și facă timp de a fi prezent în calitate de observator, și nu numai, atât la seniori, juniori, cât și la copii.

Egali, în prima repriză

În prima parte a meciului am consemnat un rezultat de egalitate (1-1), prin golurile înscrise de Blaga (11) și Milu (24), chiar dacă ocazii de gol au mai fost destul de multe. La acest capitol se pot consemna lufturile, din marginea careului mic a lui Blaga (26) și Lazea (28), dar și „torpila” tirmisă de Micu (31), urmată de o lovitură înșelătoare de cap expediată de Foltuț (33), însă respinsă in extremis de Bărăian. Blaga (35) nu a avut șansă din careul mare, pentru ca „ghiuleaua” lui Goț (39) să scuture bara transversală.

Joc doar pe cartea atacului

A doua repriză a meciului a fost jucată doar pe cartea atacului de către ambele formații, fapt mult gustat de un public foarte sportiv, care a aplaudat  golurile ce au „inundat” suprafața de joc, una destul de tare, care a făcut multe greutăți jucătorilor tehnici. După ce Goț (46) a ratat de puțin desprinderea, Lupașcu (54) a înscris, cu o lovitură de cap, din colțul careului mic (1-2). Pătrunderea lui Goț în suprafața de pedeapsă a fost oprită doar prin fault, iar siguranța lui Lupașcu (60) a făcut ca scorul să devină 1-3, în urma loviturii de pedeapsă precis executată. Gazdele au marcat (2-3), tot din lovitură de la 11 m, prin M. Selejean (62), care a reaprins speranțele gazdelor. Viteza de reacție a lui Blaga (65) a fost hotărâtoare când s-a debarasat de adversarul direct, la mingea respinsă de portarul Muntean, iar precizia șutului a făcut ca diferența de două goluri să revină din nou (2-4). O pasă bine primită în marginea careului mare a fost fructificată de abilul Micu (82), care a redus din diferență (3-4) cu un șut sec. Emoțiile de pe final puteau fi risipite de Covășdan (86), însă, în locul unei pase, cu doi coechipieri liberi în marginea careului mic, acesta a șutat în portar. „Ceasul elvețian” era să fie dereglat în ultima secundă a meciului, când Foltuț (90) a șutat violent, din unghi, însă Bărăian a reușit parada meciului, respingând din vinclu un gol gata făcut. În etapa viitoare toate „drumurile” vor duce la Vașcău, unde duminică, de la ora 15.00, se va disputa derby-ul dintre primele două clasate, Biharea Vașcău și Unirea Roșia, un meci cu mari implicații la vârful clasamentului.