Terenul din localitatea bihoreană Ciumeghiu a găzduit întâlnirea de Liga a IV-a dintre Voința Ciumeghiu și Izvorul Cociuba Mare, două echipe aflate, înaintea acestei etape, în a doua jumătate a clasamentului. Partida, destul de echilibrată, s-a terminat până la urmă cu scorul de 3-0 în favoarea oaspeților, un scor prea drastic față de cum au decurs ostilitățile în teren.

Oaspeții au dominat prima parte

Această întâlnire a fost una tipică pentru acest nivel fotbalistic, fără realizări deosebite din punct de vedere tehnico-tactic, dar cu multă ardoare și ambiție de ambele părți spre satisfacția spectatorilor din tribună și împrejurimile gardului despărțitor. Din capul locului trebuie să precizăm că echipa oaspete a fost cu ceva mai precisă în acțiunile sale din joc, mai ales în prima parte, dovadă stând golul marcat, dar și cele două lovituri în transversala gazdelor. Prima dată a nimerit transversala Țirban, în minutul 12, cu un șut din careu. Tot transversala a luat-o la țintă și Laslău, trei minute mai târziu, dar de la circa 25 de metri din zona centrală. Replica gazdelor, la situațiile mai clare de gol, a venit în minutul 21 prin Dudaș care a reluat din 6-7 m foarte puțin peste poartă. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 42 când oaspeții au executat o lovitură liberă de la 25 metri iar, B. Laslău, aflat în careu, a reluat balonul în plasă cu capul.

Gazdele, mai active în actul secund, dar...

În partea a doua a jocului, prima ocazie mai răsărită au avut-o jucătorii Voinței, când R. Boldor a finalizat o combinație colectivă cu un șut care a trecut la câțiva centimetri de bara laterală, în minutul 50. Gazdele, spre finalul jocului, au evoluat cu ceva mai multă consistență, golul egalării parcă plutind în aer. Însă a venit minutul 90 când, proaspăt intratul, Sg. Tirla, și-a încercat norocul cu un șut de la 45 de metri, iar portarul Crețiu, ușor ieșit, nu a reușit să devieze hotărâtor cu mâna balonul de pe traictorie, mingea buclucașă oprindu-se doar în „ațele” porții gazdelor (2-0). Jucătorii Voinței au acuzat șocul primirii golului, iar după o bâlbâială a apărării imediate, „cociubenii” au mai punctat o dată, peste două minute, prin Andrei Șut, cel care a reluat din fața porții, cu latul, consființind victoria oaspeților cu scorul de 3-0. Izvorul Cociuba a meritat această victorie până la urmă, însă diferența de scor a fost parcă mult prea severă.

Aflată pe ultima poziție în clasament, Voința Ciumeghiu se va deplasa etapa viitoare la vecina de clasament, CAO II, în timp ce Izvorul Cociuba va primi vizita echipei Victoria Avram Iancu.

Voința Ciumeghiu: L. Crețiu - R. Negrău, P. Precup, M. Cionca, I. Ghender, M. Rațiu (46 Alex Andraș), Raul Boldor, I. Apetroaei (82 Istvan Kleszken), Răzvan Boldor (82 Gh. David), D. Dudaș, C. Șipoș. Antrenori: Sergiu Rad și Ionuț Ilie

Izvorul Cociuba Mare: Fl. Zbârcea - Fl. Dehelean (83 Sg. Tirla), B. Chiricheu, Antonio Roman, I. Țirban (90 Cosmin Milian), B. Moldovan, Claudiu Birta, R. Igna (83 Daniel Milian), Florin Birta (74 A. Irimie), B. Laslău, D. Ștefan (74 Andrei Șut). Antrenor: Bogdan Chiricheu

Arbitri: Adrian Pal - Petru Irina, Adrian Ciuciu

Observator AJF: Horia Buz