Teren: Poieni de Jos

Spectatori: aproximativ 100

Marcatori: Z. Miklo16, Marius Morcan 78 (11m), D. Degău 80 / D. Monea 11

Cartonașe galbene: Foghiș, Bălan / Lazăr, Micula

Zorile: R. Indrei - M. Toma (46 M. Morcan), S. Bălan (84 D. Toma), R. Dagău, M. Foghiș, D. Degău, Z. Miklo, C. Bonchiș, D. M. Toma, A. Gemănariu, I. Haidu.

Antrenor: Ioan Horge.

Biharea: A. Terme - C. Hulbert, A. Lazăr, M. Belea, C. Bilan, A. Micula, T. Tulvan, V. Lazea, D. Monea, T. Tulvan, C. Sime.

Antrenor: Dorin Boca.

Arbitri: Daniel Dumuța - la centru, Andrei Sztanyk și Janina Păduraru, asistenți.

Observator AJF: Florin Marian.

După o vacanță binemeritată, „caravana” fotbalului bihorean a pornit la drum, duminică, când s-a disputat prima fază a Cupei României, în care au luat startul doar câteva echipe din Liga a V-a, „grosul” celorlalte urmând să joace la sfârşitul acestei săptămâni în faza a doua a popularei competiții KO.

Unul dintre cele șapte meciuri disputate în prima fază a Cupei României a avut loc la Poieni de Jos și a opus două cunoștințe mai vechi în această competiție, Zorile Buntești și Biharea Vașcău, care s-au prezentat destul de bine dacă ținem cont de faptul că a fost primul meci după vacanța de vară, dar mai ales de căldura sufocantă la ora jocului. Din păcate în ambele tabere lotul a fost destul de „subțire” din punct de vedere numeric fapt cauzat de perioada concediilor, după cum afirmau conducătorii celor două grupări, dar poate și a indolenței câtorva așa zis jucători care probabil au avut alte preocupări la ora meciului. Vășcăuanii, mai bine cotați, cel puțin teoretic, au deschis scorul (0-1), prin D. Monea (11) care a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, însă au fost egalați (1-1) în urma unui aut executat „peste” o apărare visătoare de care a profitat Miklo (16). Lazea (23) a șutat puternic pe jos, după care bunteștenii au periclitat poarta adversă prin D. Degău (33, 44), în timp ce Hulbert (41) l-a remarcat pe R. Indrei care a fost pe fază. Trei ocazii monumentale au ratat vășcăuanii în startul reprizei secunde: „torpila” lui Sime (47), șutul peste bară, din marginea careului mic, al lui Lazea (48) și diagonala lui T. Tulvan (50) care a ocolit de puțin vinclul porții. M. Morcan (55) a executat cu mult efect o lovitură liberă, însă mingea „corectată” în plasă de Bonchiș nu a fost validată deoarece acesta era în afara jocului. Ex-vășcăuanul Marius Morcan, unul dintre cei mai experimentați jucători de pe teren, a „rupt” balanța jocului (2-1) prin lovitura de pedeapsă transformată cu multă siguranță, iar D. Degău (80) a profitat de uluiala partenerrului de întrecere mărind diferența (3-1) în urma unui contraatac bine finalizat. Oaspeții nu s-au împăcat cu spectrul înfrângerii luând cu asalt poarta bravului R. Indrei pe care nu l-au mai putut învinge decât o singură dată (3-2) prin „eurogolul” lui Sime (90) în urma unui șut în diagonală, care a poposit în vinclu. La finalul partidei, observatorul jocului, Florin Marian, i-a felicitat pe „vulcanicii” Ioan „Ness” Porge și Dorin Boca (care şi-a condus echipa din afara spaţiului tehnic din cauza suspendării) pentru maniera din timpul jocului, una de adevărată sportivitate, spunând chiar că a rămas plăcut surprins de atitudinea acestora.