Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul de toamnă în perioada căderii frunzelor împotriva agenților patogeni: bacterioză, antracnoză, ciuruire, monilioză. Tratamentul se aplică în vederea reducerii rezervei biologice de agenți patogeni la speciile sâmburoase: prun, piersic, cais, cireș, vișin.

 

Efectuați tratamentul folosind unul din produsele:

1.  Bouillie Bordelaise WDG - 0.5% sau

2.  Coprantol Duo - 3,5 kg/ha sau

3.  Cuproxat Flowable (Kupferol) – 2,5 kg/ha. 

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România.

Tratamentul se va efectua în perioada căderii frunzelor prin îmbăierea totală a pomilor. De asemenea, se recomanda adunarea fructelor mumificate, precum şi distrugerea lăstarilor atacaţi de monilioză.

La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului. După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluția rezultată golindu-se în rezervorul mașinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului.

Respectați cu strictețe normele de lucru cu produse pentru protecția plantelor, norme de protecție și securitatea muncii, protecția albinelor și a animalelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.