Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea făinării (Uncinula necator) şi a manei (Plasmopara viticola) la viţa de vie. Se mai combat şi acarienii.

Efectuaţi tratamentul folosind unul dintre amestecurile:

1. Cabrio Top - 2kg/ha + Nissorun 10WP - 0,5 kg/ha, sau

2. Folicur Solo 250EW – 0,4 l/ha + Merpan – 0,2% + Vertimec 1,8 - 1 l/ha,   sau

3. Universalis 593 SC - 2 l/ha + Ortus 5 SC – 0,5 l/ha.           

Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: degajarea ciorchinilor. Tratamentul se repetă dupa înflorit.

La prepararea soluţiei se vor respecta toate instrucţiunile de folosire de pe eticheta produsului. Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informaţiile privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor de către utilizatorii profesionişti vor fi completate la zi în Registrul de evidenţă a tratamentelor şi păstrate cel puţin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, precum şi Protocoalele de colaborare nr. 328482/2015 şi nr. 3242/F/2016 – se arată în buletinul  întocmit de ing.Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.