Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase (fuzarioza, septorioza, rugina, făinarea). Se mai combat: tripși, afide, ploșniță.

 

Efectuaţi tratamentul folosind unul dintre amestecurile:

1. Falcon Pro - 0,6 l/ha + Kaiso Sorbie 5 eg - 0,15 kg/ha sau                                            

2. Aviator Xpro 225 ec - 0,8 l/ha + Faster 10 ec - 0,15 l/ha sau

3. Priaxor ec - 1 l/ha + Mospilan 20 sp - 0,1kg/ha sau

4. Impact 25 sc - 0,5 l/ha + Cyperguard 25 ec - 0,06l/ha.

La efectuarea tratamentului se mai pot utiliza şi alte produse de protecţie a plantelor cu efect similar, omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului:   până la înflorit.

Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informațiile privind utilizarea produselor de protecție a plantelor de către utilizatorii profesioniști vor fi completate la zi în Registrul de evidență a tratamentelor şi păstrate cel puțin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.