Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea dăunătorului viermele merelor (măr, păr, gutui). Se mai combat: afide, defoliatoare, minatoare, rapăn, fainare.

 

Efectuaţi tratamentul folosind unul din amestecurile:

1. Karate Zeon – 0,015% + Systhane Plus 24 ce – 0,02% sau

2. Delegate –  0,3 kg/ha + Score 250 ec – 0,2l/ha sau

3. Coragen - 150 ml/ha + Bellis – 0,8 kg/ha.

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: 31 mai – 4 iunie. La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului.

Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informațiile privind utilizarea produselor de protecție a plantelor de către utilizatorii profesioniști vor fi completate la zi în Registrul de evidență a tratamentelor şi păstrate cel puțin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.