Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea gărgăriţei florilor de măr.

Adulţii hibernanţi atacă mugurii floriferi şi vegetativi însă cele mai mari pagube le produc larvele care se hrănesc cu organele interne ale florilor.

Se mai combat defoliatoare, afide, rapăn şi făinarea la măr.

Efectuaţi tratamentul folosind unul dintre amestecurile:

1. Calypso 480SC - 0,02% + Score 250 EC - 0.2 l/ha, sau

2. Poleci - 0,05% + Luna Experience - 0.75 l/ha, sau

3. Calypso 480SC - 0,02% + Sercadis – 0,3l/ha

La efectuarea tratamentului se mai pot utiliza şi alte produse de protecţie a plantelor cu efect similar, omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: mugurii florali dezmuguriţi.

La prepararea soluţiei se vor respecta toate instrucţiunile de folosire, de pe eticheta produsului. Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informaţiile privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor de către utilizatorii profesionişti vor fi completate la zi în Registrul de evidenţă a tratamentelor şi păstrate cel puţin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, precum şi Protocoalele de colaborare nr. 328482/2015 şi nr. 3242/F/2016 – se arată în buletinul  întocmit ing.Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.