ADP Oradea a anunțat că, începând de vineri, 15 mai, la slujbele religioase de înmormântare și priveghi desfășurate la Cimitirul Municipal Rulikowski pot participa maximum 16 persoane.

Noile reglementări sunt prevăzute în Hotărârea nr. 24 din 14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, adoptată joi, 14 mai a.c.

„Conducerea Administrației Domeniului Public Oradea le recomandă celor care participă la slujbele de înmormântări să nu mai aducă coroane de flori, care pot fi o posibilă sursă de răspândire a Covid-19. De asemenea, cei care vin să participe la funeralii sau să programeze astfel de slujbe, precum și cei care se prezintă pentru prelungirea contractelor de concesionare, sunt sfătuiți să nu formeze grupuri și să păstreze o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate”, precizează purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz.