Contribuabilii orădeni apelează în procent tot mai mare să-şi achite dările la bugetul local prin intermediul platformelor online. Potrivit Primăriei Oradea, în 2021, 58% din totalul încasărilor înregistrate până acum au fost realizate online, în timp ce, în aceeaşi perioadă a anului 2020, procentul a fost de 48%.

„Campania <<Online câștigi dublu>>, prin care cetățenii și firmele sunt încurajați să își achite online impozitele și taxele datorate bugetului local, a înregistrat rezultate spectaculoase și în anul 2021. Un procent de 58% din totalul încasărilor (au fost exceptate ordinele de plată prin Trezorerie) au fost realizate prin intermediul platformelor online puse la dispoziție de Primăria Municipiului Oradea. Comparativ cu datele înregistrate în anul anterior, numărul plătitorilor online a crescut cu 25%, iar sumele încasate prin tranzacții online s-au majorat cu 37%”, a anunţat, ieri, municipalitatea orădeană.

Conform evidențelor Primăriei, în timp ce în anul 2020 până la această dată au plătit online 48%, prin casierie 36%, prin POS 10%, iar prin Poștă și CEC câte 3%, în anul 2021 au plătit online 58%, prin casierie 27%, prin POS 10%, prin Poștă 2%, respectiv prin CEC 3%.

„Primăria Oradea îndeamnă orădenii să aleagă plata online pentru un avantaj dublu în continuare, deoarece există o bonificație fiscală dublă (8% online față de 4% la casierie/POS/ordin de plată). În plus, este o plată efectuată în siguranță, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru angajații Primăriei Oradea”, precizează municipalitatea.

În ceea ce priveşte campania „Plătește impozitul online și câștigă o zi de distracție la Aquapark Nymphaea”, marţi, 23 martie, a avut loc o nouă tragere la sorți, la care au fost înscriși 5.328 contribuabili care și-au plătit online impozitele datorate pentru anul în curs în perioada 11 - 17 martie 2021. Câştigător a fost desemnat Radu Octavian Remus, cu domiciliul pe strada Bumbacului. El va fi înștiințat prin adresă la domiciliu cu privire la posibilitatea ridicării premiului de la sediul Primăriei, în termen de 30 de zile. Voucherul oferă o zi de acces la Aquaparkul Nymphaea pentru 2 adulți și 2 copii sub 18 ani şi este valabil până la sfârşitul anului. Următoarea extragere va avea loc marți, 30 martie. Cei care plătesc până în data de 31 martie 2021 impozitele datorate bugetului local în anul 2020, online prin portalul www.oradea.ro, secțiunea plăți online sau prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay, intră automat la tragerea la sorți, ultima extragere fiind în 6 aprilie.