Municipalitatea orădeană implementează un sistem modern de ghidaj și afișare a locurilor libere în parcările supraetajate și subterane din zona centrală a orașului.

Acest sistem, care folosește panouri cu afișaj LED, va facilita accesul șoferilor către parcările Independenței, Cetate, Iosif Vulcan, George Barițiu, Tribunalului și Brașovului. În prezent, șase panouri au fost deja instalate în zona pasajelor din Centrul Civic, urmând ca alte nouă panouri să fie montate în perioada următoare.

„Sistemul este integrat cu aplicația Entervo Scheidt & Bachmann, care gestionează parcările off-street din Oradea. Aceasta va prelua datele despre locurile disponibile și le va afișa în timp real pe panourile LED amplasate strategic. Panourile sunt de o calitate industrială, cu o durată de viață garantată de cinci ani”, precizează Primăria Oradea.

De asemenea, după finalizarea parcării supraetajate de lângă Spitalul Județean, aceasta va fi inclusă în sistemul de afișaj.

„Investiția, în valoare de 268.030 lei + TVA, este derulată de Compartimentul IT al Primăriei Oradea, cu sprijinul societății Vegacomp Consulting SRL din București. Prin această inițiativă, Primăria Oradea contribuie la îmbunătățirea mobilității urbane și la optimizarea traficului în centrul orașului, oferind șoferilor informații precise și accesibile în timp real despre locurile de parcare disponibile”, menţionează municipalitatea.