Municipalitatea orădeană a anunţat că, având în vedere prognoza meteo și căderile de zăpadă anunțate, utilajele RER Vest sunt pregătite în orice moment pentru intervenția în teren.

 

„Capacitatea de intervenție a operatorului de salubritate pentru sezonul de iarnă 2022-2023 acoperă o arie de 3.412.105,26 mp carosabil și 976 artere de circulație, împărțite astfel: 321 pe urgența I, 254 pe urgența II, 198 pe urgența III, 203 pe urgența IV. Regulile de intervenție au rămas aceleași, fiind delimitate cele patru urgențe, arterele principale și legăturile către instituțiile publice, spitale, școli reprezentând urgența I”, menţionează Primăria Oradea.

Reamintim că, la nivel de municipiu, sunt stabilite patru urgențe pentru cele peste 900 de artere de circulație, pe care se intervine în ordinea priorităților. Astfel, urgența I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgența a II-a vizează intervenția pentru deszăpezirea drumurilor de acces între cvartalele de locuințe, a căilor de legătură dintre cartiere; urgența a III-a are în vedere toate străzile asfaltate din oraș, iar urgența a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu. Toate utilajele care ies în oraș sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea și evoluția acestora în teren.

Materialele antiderapante folosite vor fi: sare, antiderapant lichid Cl Ca și antiderapant solid CL Mg, care vor fi împrăștiate cu utilaje specifice, respectiv  25 de sărărițe și 2 cisterne pentru clorură.