Primăria Oradea a demarat, prin operatorul de salubritate RER Vest, o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase. Campania se desfășoară până pe 9 decembrie.

Toți cetăţenii care au saltele, mobilier, mobilier de baie, covoare sau altfel de deșeuri de mari dimensiuni sau deșeuri periculoase, cum sunt ambalajele de la produsele de igienizare, baterii și acumulatori portabili, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare pot să le predea în cadrul campaniei, fără costuri.

Orădenii se pot înscrie în campanie cu un simplu telefon la numărul 0751/306.526, care va fi funcțional între orele 8.30 - 15.30, însă doar pe perioada campaniei, respectiv până pe 9 decembrie.

Cei care doresc să scape de deșeurile voluminoase sau periculoase vor trebui să dea detalii despre volumul, cantitatea și tipul acestora. Ulterior, li se va comunica data și ora la care se vor colecta deșeurile. Prin urmare, vor fi create două circuite, unul pentru cele voluminoase și altul pentru periculoase, acestea din urmă fiind colectate doar vinerea, pentru a evita amestecarea lor.

„Le reamintim orădenilor că, în afara perioadelor în care se desfășoară campaniile de colectare, au posibilitatea de a duce deșeuri voluminoase și periculoase în cele două puncte de colectare deschise în colaborare cu Primăria Oradea, situate pe străzile Thurzo Sandor și Uzinelor”, aminteşte municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Sunt considerate deșeuri voluminoase: mobilier; obiecte de uz casnic; covoare; saltele; obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Sunt considerate deșeuri periculoase: ambalaje de la vopsele pe bază de ulei; solvenți; ambalaje de la produși de igienizare; baterii și acumulatori portabili; ambalaje de la vopsele pe bază de ulei; spray-uri; ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.