Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Bihor va organiza, conform normelor stabilite de FRF, un curs pentru instructorii sportivi de fotbal din judeţ în vederea dobândirii licenţei C UEFA. Fără această categorie, ei nu vor mai putea profesa la echipele de fotbal din eşaloanele patru şi cinci.

Termenul limită de depunere a dosarelor expiră mâine, la ora 12.00. Până acum, aproximativ 30 de persoane şi-au manifestat dorinţa de a participa la cursul care se va ţine în ziua de luni la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bihorul Oradea.
Sunt aşteptaţi să se înscrie la sediul AJF Bihor (Piaţa 1 Decembrie nr. 4-6) absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; actualii instructori sportivi de fotbal; tineri cu vârsta minimă de 18 ani, fete şi băieţi care au practicat sau practică fotbalul; persoane cu pasiune pentru fotbal care au profil moral corespunzător.
Candidaţii vor întocmi un dosar care trebuie să cuprindă următoarele acte: cerere tip; fotocopie după CI, certificat de naştere, diploma de bacalaureat şi după carnetul de instructor (acolo unde este cazul); cazier juridic; adeverinţă medicală din care să rezulte că este sănătos clinic; chitanţa doveditoare achitării taxei de participare.
"Absolvenţii cursului vor fi asimilaţi ca instructori cu un grad superior de competenţă, dar nu ca şi antrenori calificaţi. Calificarea de antrenor se obţine numai urmând cursurile de doi ani ale Şcolii Federale de Antrenori sau prin absolvirea unui institut superior de Educaţie Fizică şi Sport cu specializare fotbal", a spus Valer Vancea, preşedintele AJF Bihor.