Aeroportul Oradea a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă, operarea de către Compania Blue Air a unor zboruri externe charter, pe ruta Tel Aviv - Oradea - Tel Aviv, în fiecare zi de miercuri, în perioada 6 iulie-31 august 2016. 

 

„Aeroportul Internaţional Oradea şi Compania Blue Air anunţă operarea unor zboruri externe charter, pe ruta Tel Aviv – Oradea – Tel Aviv, începând din data de 6 iulie. Zborurile vor fi operate în perioada 6 iulie – 31 august 2016, în fiecare zi de miercuri. Introducerea unor noi zboruri externe face parte din strategia de dezvoltare a portofoliului de rute al Aeroportului Oradea”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Aeroportului. Potrivit programului anunțat de Aeroportul Oradea, avioanele vor decola la ora 8.00 din Tel Aviv și vor ateriza la ora 11.20, la Oradea. Totodată, în aceeași zi, vor decola, la ora 12.10, de la Oradea, şi vor ateriza, la ora 15.20, la Tel Aviv. Prima cursă aeriană directă pe relaţia Tel Aviv-Oradea a aterizat pe 21 aprilie 2016, pe Aeroportul din Oradea, în jurul orei 20.15. Un avion Boeing 737 a adus, atunci, la Oradea, primii 147 din cei aproximativ 2.000 de turişti israelieni care vor vizita, până la sfârşitul lunii august, judeţul Bihor. Pentru primirea lor, la Aeroport au fost luate măsuri suplimentare de securitate, fiind supravegheată de SRI, cursa fiind catalogată „zbor cu risc ridicat”. Zborul, operat de compania Air Bucharest, a durat trei ore de la Tel Aviv la Oradea.

„În perioada 6 iulie - 31 august, vom avea curse în fiecare miercuri”, anunța, la acea dată, Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului din Oradea. Tot el a ţinut să precizeze că, până acum, turiştii israelieni care doreau să vină la Oradea aveau avion doar până la Bucureşti, iar de acolo trebuiau să aştepte 9-10 ore până venea cursa internă spre Oradea.