Prima zăpadă din acest an a căzut ieri în Oradea, fiind nevoie de intervenţia tuturor utilajelor RER Ecologic Service. De altfel, întreg judeţul Bihor s-a aflat ieri sub atenţionare de ninsoare şi viscol.

Ieri, în jurul orei, 15.00, Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare pentru judeţul Bihor, valabilă până la ora 19.00, privind intensificări ale vântului, cu viteze de peste 55 - 60 km/h, ninsoare, trecător viscolită. În Oradea, a început să ningă la ora 14.00, utilajele de deszăpezire acţionând pe arterele principale o oră mai târziu.

„La ora 15.00 am primit undă verde de la Primărie şi am început să acţionăm pe urgenţa I cu toate utilajele. Urgenţa I presupune intervenţii pe arterele principale, pe căile mijloacelor de transport în comun, la intrările şi ieşirile din oraş, în zona spitalelor etc. După cum ninge, trecem la urgenţa II - căile de legătură dintre cartiere. Va urma urgenţa a III-a (toate străzile asfaltate din oraş), iar apoi urgenţa a IV-a (toate străzile neasfaltate din municipiu)”, ne-a declarat Ionel Ban, directorul de producţie al RER Ecologic Service.  De asemenea, autospecialele au împrăştiat material antiderapant solid.