Reguli pentru o alimentaţie corectă
- Se mănâncă încet, având timp suficient pentru consumarea mâncărurilor, fără stres, fără întreruperi, într-o atmosferă de calm şi linişte
- Cu 15-20 de minute înainte de masa principală, se poate consuma o salată sau un mic aperitiv, pentru a se micşora senzaţia de foame, mărind saţietatea
- Se mănâncă pe săturate, dar nu mai mult, chiar dacă mâncarea este foarte bună şi gustoasă
- Se mănâncă la ore fixe şi nu se sare peste mese şi nici nu se înlocuieşte masa cu o felie de pâine cu unt
- Se mestecă mult şi bine, hrana trebuind fărâmiţată înainte de a se înghiţi, pentru a uşura munca stomacului
- Nu se beau multe lichide în timpul meselor sau după, deoarece digestia este mai dificilă, producându-se mai mult acid în stomac
- După ora 17, nu se consumă mese îmbelşugate, bogate în proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore înainte de culcare nu se mănâncă nimic
- Se recomandă împărţirea celor 3 mese principale în cantităţi mai mici, în 5-6 mese pe zi
- Se mănâncă numai când apare senzaţia de foame, fiind interzisă consumarea alimentelor de plictiseală
- Nu se mănâncă cu lăcomie, iar porţiile de mâncare să fie moderate
- Este indicată ţinerea postului o zi pe săptămână, pentru eliminarea toxinelor şi odihnirea organelor. Pe durata postului, se beau multe lichide: apă plată, sucuri naturale din fructe, ceaiuri (cam 2-3 litri eşalonat pe toată ziua)
- Seara, înainte de culcare, se poate bea o cană cu lapte cald, eventual îndulcit cu miere de albine, sau o cană cu ceai din plante medicinale (tei, muşeţel).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.