Nou preşedinte la SpeoClub "Cristal" Oradea
De câteva săptămâni, Clubul de Speologie "Cristal" din Oradea are o nouă conducere. Funcţia de preşedinte al clubului, deţinută până de curând de Kondacs Adrian, a fost ocupată prin vot de Dorin Lazăr, membru al Speo Club "Cristal" din 1999, autor a numeroase expediţii, primul speolog român care a explorat împreună cu o echipă de colegi ucraineni o porţiune din avenul Kuibasevskaya, adânc de peste 1.110 metri, din Georgia.
Alegerile, organizate în 22 martie, au fost motivate, potrivit proaspătului preşedinte al clubului, Dorin Lazăr, "de slabele rezultate din perioada fostei conduceri şi existenţa unei atmosfere generale defavorabile spiritului de echipă şi explorărilor în subteran". Ca atare, membrii Adunării Generale a Clubului de Speologie "Cristal" Oradea, întruniţi în luna martie, au decis organizarea de alegeri. Cei 24 de membri cu drept de vot ai clubului şi-au desemnat preşedintele în persoana lui Dorin Lazăr, cu 14 voturi pentru şi 10 abţineri. Funcţia de vicepreşedinte a fost ocupată de Ionuţ Laţcu, preşedinte al Corpului Român Salvaspeo (CORSA), cea de secretar, de Ecaterina Zamfor, iar de casier, de Vlad Tămăşan. "Începem acum un proces de reorganizare, printr-o nouă strategie, printre primele proiecte pe care le avem în vedere aflându-se atragerea de noi membri şi reluarea explorărilor", ne-a declarat Dorin Lazăr, adăugând că vor fi organizate în curând explorări de peşteri în comuna Roşia din Munţii Pădurea Craiului (judeţul Bihor).
Noul preşedinte ales, Dorin Lazăr, este practicant al speologiei de 13 ani şi membru al SpeoClub "Cristal" din 1999 şi al comitetului director al Federaţiei Române de Speologie, în calitate de reprezentant al cluburilor de profil din ţară. Este primul român care a explorat avenul Kuibasevskaya din Masivul Arabika din Munţii Caucaz (Georgia, 2005), descoperind câteva sute de metri de galerii, şi a ajutat la instalarea unei tabere subterane din avenul Voronja (cel mai adânc din lume, cu o adâncime de 2160 de metri), din aceeaşi ţară, care a dus la noi descoperiri în domeniu. A participat, de asemenea, la o expediţie în Podişul Podolia din Ukraina, unde se află cele mai mari peşteri din gips din lume.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.