La Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" din Oradea s-a derulat, ieri, o nouă etapă a proiectului "Specific culinar în euroregiunea Bihor - Hajdu-Bihar". Cu acest prilej, nouă elevi de la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" (secţia alimentaţie publică) din Oradea şi alţi nouă de la Şcoala "Eotvos Jozsef" Szakkepzo Intezet din Berettyóújfalu din Ungaria au participat la un concurs culinar intitulat "Bucătăria Euroregiunii Bihor - Hajdu-Bihar". După vizionarea unui filmuleţ cu Şcoala "Eotvos Jozsef" Szakkepzo Intezet din Berettyóújfalu, Ungaria, cele şase echipe (patru de bucătari şi două de ospătari) şi-au început activitatea. Astfel, viitorii ospătari, atât gazdele, cât şi oaspeţii din Ungaria, au avut ca principal scop aranjarea în cel mai mic detaliu a unei săli de restaurant şi a unei mese cu specific tradiţional. În ceea ce îi priveşte pe bucătari, organizatorii au hotărât ca aceştia să pregătească două meniuri culinare. Pentru câteva ore, elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, profilul bucătari - ospătari, alimentaţie publică, au preparat unele dintre cele mai gustoase mâncăruri culinare. Ciorbă bihoreană cu carne de pui şi tarhon, varză cu carne în straturi, pancove, ciulamaua de porc cu mămăligă, tocăniţa de porc şi ştrudelul cu vişine au fost doar câteva dintre specialităţile elevilor care au făcut deliciul juriului. "Întregul proiect pe care îl desfăşurăm urmează să se concretizeze într-o carte de bucate tradiţionale, bilingvă, care va ieşi de sub tipar în toamna acestui an", a ţinut să precizeze prof. coordonator Erdei Georgeta. Azi, elevii gazdă, cât şi oaspeţii lor, vor pleca într-o excursie, la Paleu, unde vor participa la diverse jocuri distractive, concursuri sportive şi, nu în ultimul rând, de gătit.