În cadrul parteneriatului dintre Liceul de Artă - Comisia Metodică a Învăţătorilor şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Senzorială (Grădiniţa pentru copii ambliopi) din Oradea, a avut loc, zilele trecute, cea de-a IV-a acţiune a proiectului, intitulată "Dar din suflet".

Este vorba de o activitate comună a elevilor clasei a IV-a A, de la Liceul de Artă, institutor Valeria Bunica, şi micuţii din grupa mijlocie de la Grădiniţa pentru Ambliopi, educatoare Livia Radu. Pentru a marca Sărbătoarea Sfântului Nicolae, şcolăreii au venit să-i ajute pe prietenii lor mai mici, cu probleme de vedere, să confecţioneze obiecte. Folosindu-se de carton colorat, figurine de gips, brazi din material spongios, pensule sau acuarele, ei au realizat împreună "Gheata Moşului", precum şi diferite ornamente pentru Pomul de Crăciun.
În anul 1965, din iniţiativa medicilor oftalmologi Norbert Segal şi Francisca Bogdan, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi al Autorităţii de Sănătate Publică Bihor, în Oradea a luat fiinţă prima şi singura unitate de învăţământ destinată copiilor cu deficienţe grave de vedere, Grădiniţa pentru copii ambliopi. În anul 2006, aceasta s-a transformat în Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Senzorială.