Seara filmului francez

Fundaţia Franco-Română, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Francofoni (AEF), din cadrul Universităţii Oradea, organizează astăzi, 2 aprilie, de la ora 19.00, o seară a filmului francez. Evenimentul va avea loc la sediul Fundaţiei, din P-ţa Unirii 2-4, sub Pasajul "Vulturul Negru", fiind invitaţi toţi iubitorii de film francez.

 

Program liturgic

Mâine, 3 aprilie, la Catedrala Romano-Catolică din Oradea, nu se va celebra Sfânta Liturghie. Începând cu ora 10.00, până la ora 20.00, va fi timp de veghe şi adoraţie euharistică la Mormântul Sfânt. Celebrarea vighiliei pascale va începe la ora 21.00, cu sfinţirea focului în parcul din faţa Catedralei. Poporul va intra cu lumina nouă în Catedrală unde se va intona Preconiul Pascal (Imnul bucuriei pascale). Va urma Liturghia Cuvântului, apoi sfinţirea apei, înnoirea promisiunilor de botez şi apoi Liturghia Euharistică. La sfârşitul acesteia, se va desfăşura procesiunea de Înviere în parcul din jurul Bazilicii. Celebrant principal va fi Excelenţa Sa Böcskei László, episcopul romano-catolic de Oradea. După liturghie se vor sfinţi alimentele.

 

Salonul Internaţional Eurofotoart 2010

Asociaţia Euro Foto Art din Oradea - Romania, în parteneriat cu Clubul Fotografic "Nufărul" din Oradea, va organiza, în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Europei, sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, CJ Bihor şi a Primăriei Oradea, ediţia a doua a Salonului Internaţional de artă fotografică, inititulat "Eurofotoart". La acest Salon, unicul de acest fel din Europa, pot participa artişti fotografi amatori şi profesionişti din toate părţile lumii, cu colecţii de imagini digitale, care respectă condiţiile prezentului regulament şi achită taxa de participare. Lucrările se mai pot depune până luni, 5 aprilie 2010. Artiştii fotografi din Oradea vor putea depune lucrările şi la Galeria Euro Foto Art din Oradea, P-ţa 1 Decembrie, în zilele de lucru, între orele 10.00-17.00. Informaţii suplimentare la telefoanele: 0741/212.111 şi 0726/ 292.111 sau pe adresa de e-mail: office@eurofotoart.ro, efart@gmail.com.